2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Igazgatóváltás Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében

Ünnepélyes állománygyűlés keretében iktatták be hétfő délelőtt Miskolcon a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság új igazgatóját. A szervezetet február elsejétől a Tiszaújvárosi Katasztrófavédelmi Kirendeltség eddigi vezetője, Macz János Zsolt tűzoltó ezredes irányítja. A leköszönő igazgató, Lipták Attila tűzoltó dandártábornok 2023. február elsejétől másik katasztrófavédelmi igazgatóság vezetését veszi át.

Az igazgatói feladatok ellátására dr. Pintér Sándor belügyminiszter – dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató javaslatára – nevezte ki Macz János Zsoltot. Az ünnepélyes állománygyűlésen Vietórisz Ágnes tűzoltó ezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Humánszolgálatának vezetője ismertette a belügyminiszter határozatát, majd dr. Kiss Attila rendőr vezérőrnagy, a BM Rendészeti Államtitkári Kabinet kabinetfőnöke és dr. Góra Zoltán átadta az új megyei igazgató kinevezését.

Dr. Kiss Attila röviden összefoglalta mind a leköszönő, mind a frissen kinevezett igazgató szakmai pályafutását és eddigi eredményeiket, majd megköszönte Lipták Attila tűzoltó dandártábornok eredményes munkáját és további sok sikert kívánt az új beosztásához. Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye új katasztrófavédelmi igazgatójától azt kérte, hogy a tudása legjavát adva vezesse tovább az igazgatóságot legalább olyan eredményesen, ahogyan azt elődje tette. Ahogy a vezérőrnagy fogalmazott, a korábbi beosztásaiban szerzett tapasztalatait kamatoztatva szolgálja a katasztrófavédelem nemzeti ügyét Magyarország szolgálatában, a lakosság biztonságáért.

Lipták Attila huszonöt éves pályafutásának több mint felét vezetői beosztásban, ebből tizenkét és fél évet Borsod megye élén töltött. A leköszönő igazgató felelevenítette pályafutása jelentősebb eseményeit, kihívásait és a szervezet által elért eredményeket, kiemelve a mentő tűzvédelem és az önkéntesség fejlesztését. Beszéde zárásaként köszönetet mondott munkatársainak, valamint minden társ- és együttműködő szervezetnek, partnernek, önkéntesnek a hittel és meggyőződéssel végzett munkájukért, amely mint mondta, elengedhetetlen a katasztrófavédelmi rendszer hatékony működtetéséhez.

Macz János Zsolt 2004 augusztusától teljesít hivatásos szolgálatot. Pályáját szolgálatparancsnok-helyettesként kezdte, majd szolgálatparancsnokként dolgozott a Tiszaújvárosi Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóságon. Később a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon látott el különböző feladatokat, 2014-től a Tiszaújvárosi Katasztrófavédelmi Kirendeltséget vezette mostani kinevezéséig. Igazgatói kinevezésére óriási megtiszteltetésként, egyben komoly felelősségként tekint, hiszen ahogy fogalmazott, a szervezettől mindig elvárják a gyors, szakszerű, jogszerű reagálást. Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében mindehhez adottak a személyi és a tárgyi feltételek, azonban ezeknek az elvárásoknak csak a kollégákkal közösen, a társ- és rendvédelmi szervekkel együttműködve lehet maradéktalanul eleget tenni. A kinevezett igazgató ebben kérte munkatársai, valamint a rendezvényen résztvevő vezetők támogatását.

Fotó: Dojcsák Dávid tűzoltó százados

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek