2024. 05. 24. péntek

Eszter, Eliza
1 EUR 387 HUF
1 GBP 454 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Egyéb kategória
  • »
  • Dobrev Klára: Újabb EP-választási ígéretem teljesült – Jön a nemzetközi multiadó

Dobrev Klára: Újabb EP-választási ígéretem teljesült – Jön a nemzetközi multiadó

Az európai parlamenti választási kampányban többek között azt mondtam, hogy szükség van egy európai multiadóra, mert véget kell vetnünk annak, hogy éppen a legnagyobb, leggazdagabb cégek kerülik el az adófizetést valamelyik európai adóparadicsomban.

Nem kell egy példáért messzire mennünk, az Orbán-kormány multibarát politikája miatt nálunk is kirívóan kevés adót fizetnek a legnagyobb és leggazdagabb multicégek, akik nem mellesleg stratégiai partnerként még ebből is jelentős kedvezményeket kapnak a kormánytól.

A Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltjeként én egy olyan Magyarországot képviselek, ahol a nagyobb vagyon nagyobb felelősséggel jár, míg kormányzati segítségre a legkisebbek, a KKV-k és a családi vállalkozások számíthatnak. Az Orbán-rendszer évek óta nem a magyarok, hanem a multik érdekeit képviseli, legyen szó adózásról vagy akár a rabszolgatörvényről. Én egy olyan Magyarország megteremtésére készülök, ami rólunk, magyarokról szól, és nem óriáscégeket akar pár százalékos extraprofithoz juttatni, hanem a mi életünket, a mi mindennapjainkat akarja könnyebbé tenni, legyünk akár bérből és fizetésből élők vagy vállalkozók. Az európai minimálbér mellett ebben az ügyben is hatalmas lépést tettünk előre, hiszen a globális multiadó már ott van az Európai Parlament asztalán is.

Dobrev Klára, a DK miniszterelnök-jelöltje

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Költözz költséghatékonyan!
Minden ember törekszik arra, hogy pénzügyeiben tudatos legyen: igyekszünk beosztani azt, amink van. Ha vásárolunk valamit, mindig tekintettel vagyunk …