2023. 02. 7. kedd

Rómeó, Tódór
1 EUR 391 HUF
1 GBP 438 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Egyéb kategória
  • »
  • DK: Milliárdos adóbevételtől esik el Dunaújváros – Újabb ellenzéki várost büntet az Orbán-kormány

DK: Milliárdos adóbevételtől esik el Dunaújváros – Újabb ellenzéki várost büntet az Orbán-kormány

Egy hétfő esti kormányrendelet értelmében egy kormányrendelettel a gödihez hasonló különleges gazdasági övezet hoztak létre Iváncsa, Rácalmás, Adony és Kulcs területén, a dél-koreai SK Innovation új akkumulátorgyárának tervezett helyszínén.

A kijelölt területeket így a fideszes vezetésű megyei önkormányzat szerzi meg, azaz az itt működő cégek a megyének fizetik majd az iparűzési adót, az ellenzéki vezetésű Dunaújváros pedig elesik az eddig neki járó milliárdos bevételektől, és a jövőben beleszólása sem lesz a környéken tervezett beruházásokba.

A Demokratikus Koalíció szerint szégyen, hogy a kormány egy tollvonással újabb ellenzéki vezetésű várost fosztott meg milliárdoktól. Orbánéknak semmi más céljuk nincs, mint büntetni azokat az önkormányzatokat, akik nemet mondtak a fideszes vezetésre. A kormány módszeresen vérezteti ki ezeket a városokat, miközben a saját kegyeltjeikhez öntik a pénzt. Mi, európai magyarok a 2022-es kormányváltás után, a Dobrev Klára vezette új kormánnyal vissza fogjuk adni az önkormányzatoknak a jogaikat, és sarcolás helyett segíteni fogjuk őket, hogy működhessenek. A mi célunk, hogy fejlett, európai települések legyenek Magyarországon, ne elkeseredetten a túlélésért küzdő falvak és városok.
Ráczné Földi Judit
A DK elnökségi tagja, a Demokratikus Képviselők Közösségének (DKK) elnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek