2024. 05. 30. csütörtök

Janka, Zsanett
1 EUR 387 HUF
1 GBP 455 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Egyéb kategória
  • »
  • Árnyékkormány: 40 százalékos élelmiszerinfláció – Azonnali áfacsökkentésre van szükség! 

Árnyékkormány: 40 százalékos élelmiszerinfláció – Azonnali áfacsökkentésre van szükség! 

A Központi Statisztikai Hivatal nyilvánosságra hozta a legfrissebb inflációs adatot, ez pedig annál is drámaibb, mint amire előzetesen számítani lehetett.

A KSH friss kimutatása szerint októberben 21,1% volt az infláció, míg az élelmiszerinfláció elérte a 40%-ot. Ezen belül a tojás ára 88%-kal, a kenyér ára 81%-kal, a tejtermékek és a sajt 75%-kal, a száraztészta és a margarin ára pedig 58%-kal emelkedett. Ezek brutális, egész Európában ismeretlen inflációs adatok, ennek pedig az az oka, hogy ez nem háborús, hanem orbáni infláció. Azért kerül 120 forintba egy tojás és 4000 forintba egy kiló trappista sajt, mert a magyar forintot 12 év alatt tönkretette az Orbán-rendszer.

Az Árnyékkormány szerint egy ilyen helyzetben azonnali és drasztikus beavatkozásra van szükség: ideiglenesen legalább az év végéig el kellene törölni az alapélelmiszereket terhelő áfát! A kormány ne akarjon az emberek nyomorán keresni, és ne tartsa a markát még ő is, amikor kifizetjük a bevásárlást. Nem történhet meg, hogy a kormány egy olyan megélhetési válságon nyerészkedik, amelyet egyébként ő maga zúdított az emberek nyakába. Ez egy káros és felelőtlen kormányzati megszorítás, ezért el kell törölni az alapélelmiszerek áfaterhét!

Dr. Dávid Ferenc 

Gazdasági árnyékminiszter

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Tiltott rovarölő szereket találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei egy bolgár kamionban Békés vármegyénél. …