2024. 05. 26. vasárnap

Evelin, Fülöp
1 EUR 385 HUF
1 GBP 452 HUF

DK: Rekord magas infláció, elszegényedő nyugdíjasok

Újabb szomorú rekord az Orbán-kormánytól: a gazdaság újraindításával minden eddiginél nagyobbra, 5,1 százalékra ugrott a pénzromlás üteme, amivel Magyarország csúcstartónak számít Európában. Szakértők szerint a rekordmagas infláció hátterében a rossz kormányzati döntések és az MNB elhibázott gazdaságpolitikája áll, hiszen a jegybank a már négy éve egyre gyorsuló áremelkedések ellen nem lépett fel időben, az eddig folyamatosan romló mutatókat pedig a koronavírus okozta válság még drasztikusabban rontotta. Mindeközben a nyugdíjrendszer fideszes átalakítása miatt egyre több nyugdíjas kerül kilátástalan helyeztbe, a nyugdíjak értéke folyamatosan csökken.

A Demokratikus Koalíció felháborítónak tartja, hogy Orbán és Matolcsy gőgjének és hozzá nem értésének megint a járvány által leginkább sújtott társadalmi csoportok isszák meg a levét! A Fidesz hazudott a nyugdíjasoknak a nyugdíjrendszer átalakításakor, hazudott akkor, amikor a svájci indexálás kivezetésével több mint 1 millió forinttal károsított meg minden nyugdíjast, hazudott a nevetségesen alacsony nyugdíjkompenzáció megszavazásakor, és hazudott most is, amikor megígérte, hogy megvédi az időseket a járvány okozta gazdasági válságban. A jövőre felálló demokratikus kormány Dobrev Klára vezetésével újra be fogja vezetni a nyugdíjak svájci indexálását, és 100 plusz 50 ezer forinttal fogja kárpótolni az Orbánék által becsapott nyugdíjasokat.

Arató Gergely, a DK frakcióvezető-helyettese, országgyűlési képviselőjelöltje Budapest 9. választókerületében

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni. Ma még a Nemzeti Adó- és Vámhiva…

További cikkek