2024. 02. 20. kedd

Aladár, Álmos
1 EUR 388 HUF
1 GBP 453 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Egyéb kategória
  • »
  • A Jobbik beadta népszavazási kérdését: meg kell akadályozni, hogy Orbánék népszavazás nélkül vezessék ki hazánkat az EU-ból!

A Jobbik beadta népszavazási kérdését: meg kell akadályozni, hogy Orbánék népszavazás nélkül vezessék ki hazánkat az EU-ból!

A Jobbik ma benyújtotta a Nemzeti Választási Bizottsághoz a népszavazási kérdését. Ennek lényege, hogy az Országgyűlés ne támogathasson olyan javaslatot, amely az EU-ból való kilépésünket eredményezheti.

 

Mára teljesen világossá vált, hogy Orbán Viktor ki akarja vezetni Magyarországot az Európai Unióból. A kormány gondoskodott afelől, hogy ha bárki népszavazást szeretne kezdeményezni az uniós tagságunkról, azt ne tehesse meg, hiszen az Alaptörvény tiltja.

Viszont ha Orbán Viktor úgy döntene, hogy kivezeti az országot az EU-ból, akkor az Országgyűlés elé terjeszthet a kormány egy indítványt, amellyel kiléptethetné Magyarországot az Európai Unióból.

 

Emlékezetes, hogy 2003-ban népszavazással csatlakoztunk az Unióhoz, ezért a Jobbik rendkívül fontosnak tartja, hogy a kilépés, az ország kivezetése se indulhasson meg a választópolgárok megkérdezése nélkül, erről is kizárólag népszavazás keretében dönthessenek a magyar emberek.

 

A Jobbik szakértői megtettek mindent annak érdekében, hogy a népszavazási kérdés a Nemzeti Választási Bizottság határozataiban és az Alaptörvényben foglaltaknak megfeleljen, vagyis átmenjen a rostán, és megkezdődhessen a 200 ezer aláírás összegyűjtése a referendum tényleges kiírásához. Amennyiben ez megtörténne, egy érvényes népszavazás három éven keresztül kötelezné a parlamentet, hogy ne hozzon olyan döntést, amely Magyarországot az Unióból történő kilépéshez segíti hozzá.

 

Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnöke, európai parlamenti képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) keresőmunkára kiképezhető kutyákat vásárol. Az ebeknek a következő feltételeknek kell megfelelniük, ivartól és fajt…

További cikkek

Mit jelent a tantrikus érintés?
Maga a tantrikus érintés egy modern kifejezés, hiszen ez tulajdonképpen azt jelenti, hogy “felszabadulás a kiterjedés által”. Sok ember van a Földön, …