2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
Barcelona nem kér a félmeztelen turistákból

Barcelona nem kér a félmeztelen turistákból

Barcelona nem kér a félmeztelen turistákbólÖltözködési előírás a barcelonai turistáknak: a város többé nem kér a félmeztelen vagy alulöltözött látogatókból. Spanyolország második legnagyobb városának lakói megunták a meztelen felsőtesttel vagy éppen bikiniben, illetve fürdőnadrágban járkáló turisták látványát a Las Ramblas és a Güell Park környékén. A hiányos öltözködést a városba érkező focidrukkerek – elsősorban angolok és németek – honosították meg, de később a fiatalok és a turisták is csatlakoztak. „Manapság már a családapák is fürdőnadrágban mennek bevásárolni” – háborgott az El Periodico de Catalunya című lap.

„Ez nemcsak esztétikai, hanem higiéniai kérdés is. Meleg időben senki sem szeretne félmeztelen emberekkel érintkeznia metrón vagy a buszon” – írta az újság.

A város emellett félti hírnevét is, hiszen elsősorban nem tengerparti üdülőhelyként, hanem jelentős kulturális- és konferenciahelyszínként ismert.

 

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ábrahám Edit: „Sosem késő”
„Sosem késő” – akár ez is lehetne Ábrahám Edit mottója. A színésznő hatvan felett sem hagyja el magát, bomba formában van, és nyitott az újdonságokra …

További cikkek