2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Kitiltották Kínából Cseh Katalint

Az Európai Unió hétfőn szankciókat vezetett be Kína ellen az ujgurok elnyomása miatt. A Hszicsiang tartományban élő ujgur kisebbség tagjait a kínai diktatúra elszakítja családjuktól, munkatáborba zárják őket, ahol brutális bánásmódban részesülnek. Az EU, fellépve a jogtiprás ellen, utazási tilalmat vezetett be négy kínai személy és intézmény ellen, valamint befagyasztották vagyonukat.
Ez az a fellépés, amit Szijjártó Péter magyar külügyminiszter magamutogató és káros lépésnek nevezte, amivel valójában nem tesz mást, mint aláássa az unió külügyi célkitűzéseit és behódol egy keleti diktatúrának. Nem először látjuk, hogy teljes morális csőd a kormány külpolitikája.

Az EU-s szankciók után Kína bejelentette, kitiltják az Európai Parlament Emberi Jogi Albizottságának tagját, ahol Cseh Katalin is tag. „Akár az ujgurok elleni tömeges emberi jogi visszaélésekről, akár Tajvan fenyegetéséről, vagy a hongkongi demokráciapárti tüntetések erőszakos leveréséről volt szó, mindig határozottan felléptem a kínai kommunista rezsim elnyomása ellen. Ezen ezt követően sem tervezek változtatni. Nem nézzük tétlenül, hogy a kínai vezetés lábbal tiporja az ujgur kisebbség jogait! Ez a kitiltás pedig nem más, mint a munkánk elismerése, amit – mint egy jelvényt – büszkén fogok viselni” – mondta Cseh Katalin.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…