2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Internetes disputa az uniós források felhasználásáról

Hogyan alakult az elmúlt hat-nyolc évben a magyar fejlesztéspolitika? Milyen mértékben épültek be a magyar gazdaság és társadalom igényei az országos fejlesztési tervekbe? Igaz-e, hogy nálunk jóval drágábban működik az uniós támogatások felhasználásáért felelős rendszer, mint más EU-tagországokban? Közeledtünk, illetve közeledünk-e az EU-tag­ál­la­mok átlagos fejlettségi szintjéhez az uniós támogatásoknak köszönhetően? Hogyan változ­nak az Új Magyarország Fejlesztési Terv hatására a regionális különbségek és a foglalkoz­tatási mutatók az országban? Hogyan változtatta meg a gazdasági válság az uniós támo­gatások felhasználását? Többek között ezekre a kérdésekre keresi a választ a Magyar Közgazdasági Társaság Beszélgetni kell! című interaktív, internet-televíziós vitafórum-sorozatának következő adása 2010. május 6-án, csütörtökön délután 15 óra 30 perctől a www.beszelgetnikell.hu honlapon.

A vitafórum előadói Balás Gábor, a PPH Értékelő Kft. ügyvezetője, a Nemzeti Fejlesz­tési Ügynökség korábbi főosztályvezetője, Kovács István Vilmos, az NFÜ korábbi terve­zésért felelős elnökhelyettese, valamint Lukács András, a Levegő Munkacsoport Egye­sü­let elnöke. A vitát Halm Tamás, a Magyar Közgazdasági Társaság főtitkára vezeti.

A www.beszelgetnikell.hu internetes honlapon élőben, inter­net-televíziós technológiával sugárzott vitafórumba nem csak a beszélgetést a helyszínen figyelemmel követők kapcso­lódhatnak be, a honlapon keresztül, az élő adás közben az internetezőknek is lehetőségük lesz kérdéseket feltenni.

A Magyar Közgazdasági Társaság Beszélgetni kell! címmel 2009 októberében indította útjára tízrészes interaktív, internet-televíziós közpolitikai vitafórum-sorozatát a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal pályázati támogatásával. A www.beszelgetnikell.hu hon­lapon élőben sugárzott, interaktív vitafórumok olyan fontos témákat dolgoznak fel, mint a foglalkoztatás és a foglalkoztathatóság növelésének lehetséges irányai, a hazai közlekedési rendszerek fenntarthatósága, az energiafüggőség kérdésköre vagy éppen a szociális piacgaz­daság jövője és határai. E fórumokon alkalmanként három előadó (szakpolitikusok, gazda­ságkutatók, társadalomtudósok) osztja meg gondolatait, véleményét az érdeklődőkkel. A teremben helyet foglaló közönség és az előadást a számítógépükön figyelemmel követők egyaránt hozzászólhatnak az elhangzottakhoz.

A www.beszelgetnikell.hu honlapon már megtekinthető a sorozat eddigi hét, az ország­stra­tégia fontosságáról, a foglalkoztatás kérdéseiről, az Európai Unió Lisszaboni stratégiájának jövőjéről, az oktatási rendszer reformjáról, a közlekedési rendszerek átalakításáról, a kuta­tás-fejlesztésről, az energetikáról és a szociális piacgazdaság határairól rendezett fórumának videóanyaga is.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…