2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Megjelent Miskolc Kerékpáros Turisztikai Térképe

Miskolc város és környékének ingyenes kerékpáros és szabadidős turisztikai térképét a Zöld Kapcsolat Egyesület és partnerei, a Bükki Fiatalok Természetjáró Egyesülete, a Magyar Kerékpárosklub és a Miskolci Kerékpárosok Közösségének aktivistái készítették el Miskolc M.J.V. 2009. évi Idegenforgalmi Alapjának támogatásával és a Coop üzletlánc szponzorálásában.

A térkép lefedi Miskolc teljes belterületét, így kerékpáros ajánlott útvonalak, jogging, nordic walking és túra lehetőségek a Hámori tótól, Tapolcán keresztül a Miskolc város keleti városhátárig tervezhetőek a térkép segítségével. A készítők célja, hogy minél több turistát és miskolcit az aktív mozgás és közlekedés felé csábítson, az ésszerűtlen autóhasználat tespedő kényelméből.
A kiadvány tartalmazza a meglévő, építés alatt álló infrastruktúrát, javasolt kis forgalmú kerékpárosbarát útvonalakat, nem javasolt nagy forgalmú veszélyes útvonalakat, a város környéki turistautakat, a kerékpártámaszok helyét, kerékpárosbarát szolgáltatók és kerékpárszervizek listáját, idegenforgalmi szempontból fontos létesítményeket. továbbá két önvezető kerékpáros városnéző kerékpártúrát is leír, egyfajta mini-útikönyvként a Városháztér-Tapolca és Városháztér-Lillafüred útvonalon.
A térkép összesen 8,000 példányban jelenik meg, és ingyenesen elérhető a Tourinform hálózatban, a 12 miskolci Coop üzletben illetve környező országok nagyobb városainak (Bécs, Krakkó, Budapest) ifjúsági hosteleiben.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…