2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
Műszakváltás, veteránbuszozás

Műszakváltás, veteránbuszozás

Műszakváltás, veteránbuszozásAz LKM-ben jártunk, régi Ikarus 31-es járművel kirándultuk végig az egykori kohászati üzemek területét, több üzemcsarnokát. Az alkalmat erre a pénteki, Műszakváltás című kulturális rendezvény teremtette meg.

Nem először tartanak ezen a címen afféle fesztivált az egzotikus helyszínen, a szervezők célja rendre az, hogy a fiatalokat – fiatal értelmiségieket – bevonzzák a telepre, megismertessék velük a hajdani gyáróriás múltját, szellemiségét, emlékeit. E tekintetben most Drótos László valamikori igazgató idegenvezetése bizonyulhatott különösen hatékonynak, akinek a többtucatnyi érdeklődőre való tekintettel ezen a délutánon többször is neki kellett vágnia az egyórásra tervezett túrának. A szállításról stílszerűen az MVK Zrt.-től kölcsönkért korhű jármű gondoskodott: az ugyancsak a szocialista éra „aranykorát” külsőségeiben megidéző Ikarus 31-es veteránbusz, amely járművet, mint ismeretes, nemrégiben újított fel s tett ismét üzemképessé a közlekedési cég. A muzeális értékű járgányon – amelyet szintén a stílnek megfelelő öltözékben Paronai Gábor, a cég munkatársa kormányzott – fotósunk is ott volt, képsorozatát a látottakról és utazótársairól az alábbiakban tekinthetik meg.

Balogh Attila

 

További képek a galériában

 


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…