2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
Közutas autóval csempészte a szeszt

Közutas autóval csempészte a szeszt

Közutas autóval csempészte a szesztEgykoron útellenőrzéshez használt leselejtezett közutas autóval próbált meg 200 liter szeszt csempészni Röszkéről Miskolcra egy mályi férfi. A narancssárga színű autó a megtévesztésig hasonlított a közúti igazgatóságnál használt autókra. Sárga lámpák voltak a tetején, az elejére pedig „túlméretes szállítmány” matricát ragasztottak. Az autóst Mezőkövesdnél igazoltatták a vámosok. A szeszt és a csempészethez használt transzportert lefoglalták a fináncok, a férfi ellen pedig jövedéki orgazdaság miatt eljárást indítottak.

A Vám- és Pénzügyőrség Mélységi Ellenőrző Csoportjának járőrei a mezőkövesdi elkerülő úton állították meg a közutas autónak álcázott transzportert. A vámosok – az ellenőrzéskor – a kartonpapírral megpakolt csomagteret is átvizsgálták. Akkor vették észre, hogy a 10 darab 20 literes kanna van elrejtve a papírok alá. A kannákban tisztaszesz volt, amit Röszkéről Miskolcra szállított volna az 55 éves férfi. Azt, hogy pontosan hová és kinek nem árulta el a kihallgatáson. A Mályiban élő, munkanélküli férfi ellen jövedéki orgazdaság miatt indított eljárást a Vám- és Pénzügyőrség. Korábban, 2006-ban egyszer már elítélték emiatt. Akkor pénzbüntetést kapott. A csempészéshez használt autót pedig – amit a férfi állítása szerint a fia tényleg szokott túlméretes szállítmányt kíséréséhez használni – lefoglalták a vámosok. Az azzal szállított illegális szesszel együtt.

Vám- és Pénzügyőrség Észak-magyarországi Regionális Parancsnoksága

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek