2024. 04. 30. kedd

Katalin, Kitti
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF

Azonnal csökkenteni kell a várólistákat!

A legfrissebb adatok alapján igazán furcsa helyzet rajzolódott ki a műtéti várólisták ügyében. A járvány alatt ugyan ezrek tűntek el a várólistákról az egészségügy leállása miatt, de azok, akik maradtak, már szinte rekord hosszú várólistákra kerültek.
Szembe kell néznünk azzal, hogy ez a sor csak egyre hosszabb lesz, ugyanis vissza fognak kerülni a listákra azok a betegek is, akiknek a műtétjeit elhalasztották. Most életbevágóan fontos, hogy azonnal beavatkozzanak Orbánék a várakozás radikális csökkentése érdekében, vagy ismét ezrek egészségi állapota romlik majd drasztikusan! Az, hogy hová tűntek a várólistákról a betegek, még csak egy találós kérdés, de az, hogy hamarosan ezrek fognak újra feliratkozni arra, tény.

Ahhoz, hogy hónapokkal, sőt extrém esetekben évekkel ne hosszabbodjon a várakozási idő, el kell indítani egy várólista-csökkentési programot! Most, azonnal! Oda kell adni a pénzt az ellátó kórházaknak, hogy elkezdhessék a listák gyors és ésszerű csökkentését. Nem hagyhatjuk, hogy a járványhelyzet után – a vírus miatt meghalt betegeken túl – akkora legyen a halálozások vagy a megromlott egészségű páciensek száma, amely a várólisták gyors felszámolásával elkerülhető lenne! Korábban is volt példa arra, hogy a várakozás drasztikus csökkentése érdekében a kormány beavatkozott, és most is eljött ennek az ideje! Ezt diktálja a józan ész, ezt diktálja a felelősség. Kásler Miklósnak is be kellene már látnia, hogy eljött az idő, amikor az egészségügy befogadja újra azokat a betegeket, akiket kizártak az elmúlt hónapokban az ellátásból, és azokat is, akik türelemmel, de egyre erősebb fájdalmakkal várják, hogy végre megműtsék őket!

Most bújik ki igazán a szög a zsákból, hiszen a járvány hatásai nemcsak az elmúlt hónapokban jelentkeztek, hanem még csak most fognak igazán! Nagyon gyorsan be kell avatkozni pénzzel és a szabályok átalakításával, mert kétszer ad, aki gyorsan ad! Ezt kéne végre belátniuk Orbánéknak is!

Lukács László György

a Jobbik alelnöke

egészségügyi szakpolitikusa

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek