2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF

A rendőrök kiszűrték a forgalomból a begipszelt lábú sofőrt

Az edelényi rendőrök előállították azt a gépjárművezetőt, aki a forgalomból kivont autóval, érvényes vezetői és forgalmi engedély, valamint kötelező felelősségbiztosítás nélkül úgy közlekedett, hogy az egyik lába térdig be volt gipszelve.
Az Edelényi Rendőrkapitányság járőrei 2020. június 8-án 20 óra után Szendrőlád, Fő úton megállítottak egy gépjárművezetőt, aki autójával úgy vett részt a forgalomban, hogy érvényes vezetői engedélye nem volt. A sofőr a rendőröknek egy ukrán honosságú vezetői engedélyt adott át, amelynek az ellenőrzése során gyanú merült fel arra vonatkozóan, hogy az okmány hamis, vagy azt meghamisították.

A járőrök azt is megállapították, hogy a kocsit kivonták a forgalomból, kötelező felelősségbiztosítással nem rendelkezik, és az autót vezető férfi – vezetésre alkalmatlan állapotban – begipszelt lábbal közlekedett. Ezeken túlmenően a gumiabroncsok kopottsága is olyan mértékű volt, hogy az a biztonságos közlekedést veszélyeztette.

A jármű vezetőjét a járőrök előállították a rendőrkapitányságra, ahol a hatóság még aznap meghozott elsőfokú határozatában a szabálysértőt 12 hónapra eltiltotta a járművezetéstől, és 170.000 forint pénzbírsággal sújtotta.

A tiszaderzsi férfi a rendőröknek azt nyilatkozata, hogy ő soha nem járt Ukrajnában a jogosítványa pedig hamis, így a vezetői engedéllyel kapcsolatban az Edelényi Rendőrkapitányság közokirat-hamisítás bűntett gyanúja miatt is vizsgálja az ügy körülményeit.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a folyamatos közúti ellenőrzések során a rendőrök a kiemelt szabálysértéseket elkövetőkkel szemben alkalmazza az azonnali intézkedés, és hatósági eljárás elvét a közlekedés biztonsága érdekében.

… hogy mindenki hazaérjen!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…
Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…