2024. 07. 29. hétfő

Márta, Flóra
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF
Kutyakiállítás volt az Egyetemen

Kutyakiállítás volt az Egyetemen

Kutyakiállítás volt az EgyetemenA hétvégén rendezték meg a negyedik Miskolci Cacib 2010 Nemzetközi Kutyakiállítást a Miskolci Egyetemen. A kétnapos versenyen – amelyen bébi, fiatal, növendék, kölyök, munka, champion és veterán osztály volt – országhatárainkon túlról is számos nevezés érkezett, pl. Angliából, Olaszországból,Lengyelországból, Szlovákiából, Szlovéniából, Belgiumból, Hollandiából, Norvégiából is érkeztek versenyzők.

Mint azt Mogyorósi István MEOE elnöktől megtudtuk, több neves külföldi bíró is vendégeskedett nálunk, akik nagyon elégedettek voltak a benevezett 2670 kutyával. Mint mondták, mind genetikailag, mind küllemileg nagyon jó állományt neveztek a gazdik. Az mindenesetre látszott, hogy némely versenyzőnek komoly tortúrát kellett kiállnia mire a szigorú bírák elé került, hiszen fésülték, kefélték, lakkozták, tupírozták a szőrét a gazdik. A kis kedvencek láthatóan élvezték az extra törődést. A sláger, illetve inkább divat, – egyes vélemények szerint – a tenyésztésben, most a golden retriever, a francia bulldog és a kínai kutya, de a versenyen természetesen, mint azt fotóink tanúsítják, sokkal szélesebb volt a mezőny.

A Miskolci Egyetemen megrendezett verseny fontos volt a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületének életében, hiszen a kétnapos megmérettetésen Hungária Champion címet is szerezhettek a kutyák. A hétvégén lezajlott Nemzetközi Kutyakiállítás az idei év első megmérettetése volt a versenyek között.

Kép és szöveg: OBE

 

További képek a galériában

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek