2024. 07. 29. hétfő

Márta, Flóra
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF
Sajtóközlemény

Sajtóközlemény

SajtóközleményAz Összefogás Párt felháborítónak tartja az Országos Választási Bizottság tegnapi döntését, melyben nyolc képviselő-jelölt mentelmi jogának felfüggesztésével kapcsolatban hozott határozatot. Az OVB határozata szerint öt jelölt mentelmi joga felfüggesztésre került, míg hárman megtarthatták a védettséget. A mentelmi jogok felfüggesztésére egységes indoklása van az OVB-nek, a három fenntartott mentelmi jogra azonban egyáltalán nincs magyarázat.

Szoboszlai Barna nyugdíjas gazdálkodóként olyan helyzetbe került, hogy a tolvajokkal szemben terményét meg kellett védeni, tulajdonának védelme miatt pedig most bíróság előtt áll. Hozzá hasonlóan országunkban százezrek élnek létbiztonság és közbiztonság nélkül, százezrek érzik kiszolgáltatottnak és elhagyatottnak magukat.

Az Összefogás Párt azzal a gesztussal, hogy Szoboszlai Barnát országos listájának élére állította, üzent minden hasonló sorsú magyar embernek: a hibás rendszer minden áldozatáért és szenvedőjéért kiáll.

Az ÖP a jelöléskor deklarálta, hogy a törvény mindenkire nézve egyaránt kötelező, és jelölésével fel kívánta hívni a figyelmet arra, hogy a magyar parlament húsz éve él vissza a mentelmi jog intézményével.

Az Összefogás Párt értetlenül áll az OVB döntése előtt. Nem ismerjük a döntés körülményeit, azonban az, hogy az OVB a fenntartott mentelmi jogok esetében nem adott indoklást, a választópolgárok lekicsinylését és semmibe vételét jelenti.

Elfogadhatatlan továbbá a kettős mérce alkalmazása, a Magyar Köztársaság Alkotmánya garantálja a törvény előtti egyenlőséget minden állampolgára részére. A kettős mérce alkalmazása tette lehetővé a politikusbűnözés kialakulását és az országgyűlési képviselők indokolhatatlan kiváltságainak fenntarthatóságát. A jelenlegi politikai elit korruptsága, arroganciája csak társadalmi közönyt és apátiát szül.

2010. április 7.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek