2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
Halott újszülött az ágyneműtartóban

Rossz tréfa – négy köbméter tűzifából egy

Rossz tréfa – négy köbméter tűzifából egy Egy reggeli közúti ellenőrzés segítette a rendőröket, hogy az esti órákban elfoghassák azokat a csalókat, akik egy idős embert tévesztettek meg.

A kivetett Közbiztonsági Háló körbeért

A napokban a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság járőrei a Közbiztonsági Háló akciósorozat keretében a délelőtti órákban közúti ellenőrzést hajtottak végre a város közútjain. Ettől függetlenül a délutáni órákban bejelentés érkezett a kapitányság ügyeletére, hogy egy idős mezőkövesdi férfit megtévesztettek. Egy nő és egy férfi ugyanis eladott a sértettnek négy köbméter fát, amiről később kiderült, hogy csak a negyede. A csalók azt állították az idős nyugdíjasnak, hogy akciós áron eladnak neki négy köbméter tűzifát 60 000 forintért, de csak 18 000 forint értékben hagytak ott egy köbméternyi fát az udvaron.

A sértett szomszédai azonban észrevették a csalást, és azonnal értesítették a rendőrséget. A segítőkész ismerősök jó személyleírást adtak az elkövetőkről, sőt az általuk használt személygépkocsiról is. A rendőrök a kapott információk alapján egyezést találtak a reggeli ellenőrzések során igazoltatott egyik járművel és utasaival.

A nyomozók a közúti ellenőrzéskor rögzített adatok alapján elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható tetteseket. A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság csalás miatt folytat eljárást egy tardonai férfi és egy kazincbarcikai nővel szemben.

 

Információs háttér:

Az országos programhoz igazítottan úgymond kivetette hálóját a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság is. Már az elmúlt évben komoly eredményeket elérő Közbiztonsági Háló program ebben az esztendőben is folytatódik. A tavalyihoz hasonló a mostani akciósorozat célkitűzése, azaz a rendőrség a társadalom által megfogalmazott elvárásokhoz igazodva biztosítsa a folyamatos közterületi jelenlétet, az állampolgári bejelentésekre történő gyors és hatékony reagálással, a jogsértések hatékony felderítésével javítsa az ország közbiztonságát és növelje a lakosság biztonságérzetét.  A március elsején kezdődött Közbiztonsági Háló program jó visszhangra talált a lakosság körében. A minden megyére kiterjedő három hónapos akció első eredményei biztatóak. A program természetesen a közlekedésbiztonság erősítésére is kiterjed.

 

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek