2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

On-line vita a szociális piacgazdaság határairól

Mikor hatásos és hatékony a szociális ellátórendszer? Lehet-e közmegegyezés abban, hogy kiket támogasson a közösség? Sokat vagy keveset költ-e az állam szociális ügyekre? Milyen követelményeknek kell megfelelnie egy ideális nyugdíjrendszernek? Melyek a magyar nyugdíjrendszer legfőbb feszültségpontjai?

Megoldást jelent-e a nyugdíjkorhatár emelése? Mennyiben váltotta be a magán-nyugdíjpénztárak rendszere a hozzá fűzött reményeket? Többek között ezekre a kérdésekre keresi a választ a Magyar Közgazdasági Társaság Beszélgetni kell! című interaktív, internet-televíziós vitafórum-sorozatának következő adása 2010. április 8-án, csütörtökön délután 15 órától a www.beszelgetnikell.hu honlapon.

A vitafórum előadói Herczog Mária, az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság tagja, a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet tudományos főmunkatársa, valamint Simono­vits András, a Magyar Tudományos Akadémia Közgazdaságtudományi Intézetének tudo­mányos főmunkatársa. A vitát Halm Tamás, a Magyar Közgazdasági Társaság főtitkára vezeti.

A www.beszelgetnikell.hu internetes honlapon élőben, inter­net-televíziós technológiával sugárzott vitafórumba nem csak a beszélgetést a helyszínen figyelemmel követők kapcso­lódhatnak be, a honlapon keresztül, az élő adás közben az internetezőknek is lehetőségük lesz kérdéseket feltenni.

 

A Magyar Közgazdasági Társaság Beszélgetni kell! címmel 2009 októberében indította útjára tízrészes interaktív, internet-televíziós közpolitikai vitafórum-sorozatát a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal pályázati támogatásával. A www.beszelgetnikell.hu hon­lapon élőben sugárzott, interaktív vitafórumok olyan fontos témákat dolgoznak fel, mint a foglalkoztatás és a foglalkoztathatóság növelésének lehetséges irányai, a hazai közlekedési rendszerek fenntarthatósága, az energiafüggőség kérdésköre vagy éppen a szociális piacgaz­daság jövője és határai. E fórumokon alkalmanként három előadó (szakpolitikusok, gazda­ságkutatók, társadalomtudósok) osztja meg gondolatait, véleményét az érdeklődőkkel. A teremben helyet foglaló közönség és az előadást a számítógépükön figyelemmel követők egyaránt hozzászólhatnak az elhangzottakhoz.

A www.beszelgetnikell.hu honlapon már megtekinthető a sorozat eddigi hét, az országstraté­gia fontosságáról, a foglalkoztatás kérdéseiről, az Európai Unió Lisszaboni stratégiájának jövőjéről, az oktatási rendszer reformjáról, a közlekedési rendszerek átalakításáról, a kutatás-fejlesztésről és az energetikáról rendezett fórumának videóanyaga is.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek