2024. 04. 30. kedd

Katalin, Kitti
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • A HEPA segíti az orvostechnikai vállalkozások exporttevékenységét a jövőben

A HEPA segíti az orvostechnikai vállalkozások exporttevékenységét a jövőben

A hazai orvostechnikai cégek külpiacra lépését támogató, értékesítését segítő együttműködést kötött a HEPA, Magyar Exportfejlesztési Ügynökség Nonprofit Zrt. és a MediKlaszter, Magyar Medikai Gyártók és Szolgáltatók „Akkreditált Innovációs” Klaszter, a II. HUNGAROMED Egészségügyi és Orvostechnológiai Kiállításon.

Az együttműködés célja a magyar orvostechnikai vállalkozások számára piaci – különösen az exportértékesítési – lehetőségek segítése, szervezése, a piacra lépés feltételeinek támogatásával, a nemzetközi szakmai kiállításokon történő részvétel szervezésével, és kapcsolódó marketing feladatok ellátásával.

„A magyar gazdaság egyik zászlóshajója az egészségipari ágazat, hiszen a jelentős nemzetközi verseny ellenére a komoly hagyományokkal rendelkező, orvosi eszközöket és berendezéseket gyártó magyar vállalatok világviszonylatban is komoly sikereket tudtak és tudnak elérni” – jelentette ki Hendrich Balázs, a HEPA vezérigazgatója. Továbbá kiemelte: „A sikeres magyar vállalkozásoknak köszönhetően az egészségipar a hagyományosan erősen exportorientált magyar gazdaság egyik legjelentősebb exportágazatává vált, a magyar orvostechnikai vállalatok átlagosan termelésük 80%-át exportálják a külpiacokra. A HEPA célja, hogy a magyar orvostechnikai vállalkozásokat magas színvonalú szolgáltatásokkal segítse és támogassa exportlehetőségeik további bővítésében, amelyet egy magasabb szintre emel a MEDIKLASZTER-rel közös stratégiai együttműködés.”

Az együttműködés értelmében a két fél közösen segíti és támogatja az innovációjában erős, szervezetében és kereskedelmében összeszervezett hazai orvostechnikai műszergyártást, elősegítve ezzel, hogy a magyar orvostechnikai vállalkozások növeljék versenyképességüket és exportvolumenüket a külpiacokon.

A HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökségről

A HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség Nonprofit Zrt. (HEPA) célja, hogy professzionális szolgáltatásokkal segítse a magyar vállalkozások külföldi piacra lépését. A Nemzeti Exportstratégiában meghatározott célokkal összhangban széleskörű szolgáltatásokkal segíti a magyar vállalkozások exporttevékenységét. A nemzetközi kereskedelmi kapcsolatok kialakítását piackutatással, üzleti tanácsadással és export fókuszú képzésekkel támogatja. Ügyfelei számára piac-specifikus információk mellett a sikeres üzletkötéshez szükséges interkulturális ismereteket is biztosít, valamint segítséget nyújt a külpiaci lehetőségek feltárásában, a nemzetközileg versenyképesnek ítélt, magyar cégek, termékek és szolgáltatások felkutatásában, fejlesztésében és támogatásában.

MediKlaszterről

 

A MediKlaszter az iparág piaci versenyképességét elsősorban a medtech cégek innovációjának erősítésével; a összefogás, a piacokon történő közös megjelenés szervezésével; a termékek forgalomképességének ösztönzésével; a piacképes egészségipari termékek katalógusainak (e-piactér) létrehozásával segíti.  Az orvostechnikai ágazat fontos a magyar gazdaság számára, így a Kormány – az egészségiparon belül – kiemelten kezeli. Közvetlenül és közvetetten több mint 40.000 főt foglalkoztató

hazai orvostechnika iparnak tradíciója van (2018-ban ünnepeltük az iparág elindulásának 100. évfordulóját), nemzetközileg is elismert, ugyanakkor ma is high-tech termékeket állít elő. Az iparágnak – amely a világgazdaság egyik legdinamikusabban növekvő területe – kiemelt szerepe van az innovációnak, és az új technológiák gyors bevezetése mellett, a piacismeretnek, a forgalmazási feltételek megszerzésének, a piacokon történő megjelenésnek, az értékesítési kapcsolatok szervezésének.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek