2024. 04. 30. kedd

Katalin, Kitti
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF

Mesekönyv bemutató Szikszón

G. Nagy Éva  Ma este nagymama mesél cimű meséskönyvének a bemutatóját tartják 2019. október 1-én , 17 órától Szikszón az Inkubátor Házban.

A könyvet az Irodalmi Rádió adja ki, Szikszó polgármestere Füzesséri József polgármesteri alapjából támogatta a megjelenést.

A rendezvényen köszöntőt mond az Irodalmi Rádió nevében Zsoldos Árpád és Adrienn, valamit Füzesséri József Szikszó polgármestere.
G. Nagy Éva első könyves meseírónak a következő a hitvallása :

„Hiszem, hogy a mese elvarázsol, a mese gyógyít, letörli a könnyeket. A mese mosolyt varázsol a kis arcokra, hipp-hopp megoldja a problémákat, elröpít ismeretlen tájakra, megnyitja ezt a szép világot minden kicsi számára.”

G. Nagy Éva irodalom szerető családban nőtt fel. Anyai nagyszülei hat gyermeket neveltek szegénységben és nagy szeretetben. Nem tanulhattak, de a gyerekeket a legolvasottabbak családnak tartották számon a faluban.

Szülőként is ezt a hozzáállást követte. Elmúlt hatvan éves amikor egy karácsonyi nagytakarítás során rádöbbent arra: a legnagyobb ajándék az – az akkor még három unokája számára, akik ma már négyen vannak- ha valami egyedit, különlegest ad számukra karácsonyra.  Ott akkor leült és megírta az első meséjét.

Azóta persze sok szép történet került papírra, ami most egy könyvvé vált. Nagy örömére a családjának, unokáinak, és persze azoknak a szülőknek, akik szeretnek mesélni a gyerekeknek, és persze a betűismerő kis diákoknak számára is.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ukrán gyerekek a Ráth-villában
Már három alkalommal fogadott az Iparművészeti Múzeum múzeumpedagógiai osztálya a háború miatt jelenleg hazánkban élő ukrán gyerekeket kifejezetten ne…

További cikkek