2024. 08. 1. csütörtök

Boglárka
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

Hassler és barátai – Némethi Lajos és Zsófia

Mondhatni teltház előtt beszélgetett Sándor Zoltán a Hassler Énekegyüttes karnagya Némethi Lajossal és lányával, a zeneakadémista Zsófiával a legutóbbi „Hassler és barátai” esten.

 

Némethi Lajos tizennégy esztendeje a B.-A.-Z. megyei Fejlesztési Ügynökség igazgatója, eredetileg kohász-jogász végzettségű, s sok mindent el lehet mondani róla, csak azt nem, hogy a magánéletben is száraz hivatalnok. Azt, hogy apja és lánya vonzódik a művészetekhez, sőt, hogy Zsófi hivatásszerűen is zongoraművész lesz, hamar kiderült, a beszélgetés során, s az is, – mondta szerényen édesapja – hogy ezt, a család anyai ágáról örökölhette. Zsófi túl van néhány versenyen, egy párizsi ösztöndíjon, és április 29-én lesz a diplomahangversenye.

Azt azért nem hallgathatjuk el, hogy a műszaki pályát választó Némethi Lajos könyveket ad ki, felkérésre más könyveit illusztrálja, – mert nagyszerűen rajzol – saját verseskötete is megjelent már, amely kiváló humoráról ad tanúbizonyságot, s hogy most egy 184 soros színházról szóló művét, – amely nemsokára kapható lesz – a miskolci származású Kaján Tibor karikaturista illusztrálja majd.

A kellemes estet nemcsak Zsófia csodálatos zongorajátéka, hanem a Hassler kórus dalai is színesítették.

– obe-

 

Hassler és barátai – Némethi Lajos és Zsófia Hassler és barátai – Némethi Lajos és Zsófia Hassler és barátai – Némethi Lajos és Zsófia

 


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Villámgyors elfogás Ózdon
Még azelőtt elfogtak a rendőrök egy lopással gyanúsítható férfit, mielőtt a sértett észrevette volna, hogy megkárosították. Két ózdi kö…