2024. 08. 1. csütörtök

Boglárka
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF
Újabb vereség az NB1-ben

A tabellára került az egy pont

A tabellára került az egy pontAhogy előzetesen feltettük a kérdést beharangozónkban: hétvégén nem Tornyi Barnabás edzői megbízatása, hanem a DVTK tavaszi vereségsorozata ért véget. A drukkerek jórészt örülnek, igaz, nem csitul az aggódó hang. Döntetlenekkel nem sokat ér a miskolci futballcsapat, nyerni kell, zsinórban többször, hogy esély legyen elkerülni a kiesőhelyről.

Mindenesetre az öröm pillanatát ne rontsuk el semmivel, végre Kecskeméten úgy szerzett gólt – ráadásul „rendes” gólt – a gárda, hogy arra nem tudott többszörösen válaszolni az aktuális ellenfél, és nem is csak kozmetikázásra volt jó a találat. Más kérdés, hogy a beszámolók szerint jogosnak tűnt egy-nullás előnyt mégsem sikerült a 90 percig megtartani Balajtiéknak, mert kicsivel a vége előtt jött egy védői rövidzárlat (felesleges sárga-piros lapos kiállítás Bognártól), emberhátrány, és a „természetszerű” egyenlítés. Pedig aki ott volt, nem kevesen állítják, a Kecskemét nem érdemelte ezt meg, annál inkább kijárt volna a DVTK-nak, hogy az őszi 12 pont mellé végre újabb 3-at tehessen oda. A 13-hoz némi balszerencse kellett, viszont ez is előrelépés a téli hercehurca nyomán.

„Eddigi legjobb játékunkat nyújtottuk” – nyilatkozta a klubhonlapon Tornyi Barnabás, aki a tévében látott meccsvégi értékeléskor alig tudta leplezni csalódottságát. Utóbb, online verzióban, már úgy fogalmazott: „Elég sok mindent megvalósítottak a srácok a megbeszéltekből, elég sok mindent jól csináltak, most a pozitív dolgok voltak túlsúlyban. A játékot mi irányítottuk, helyzeteink voltak, kapufát, gólt rúgtunk, mi domináltunk, egyedül a helyzetek kihagyása keserített el.” És utalt rá, hogy az újabb hét múlva esedékes fővárosi fellépésen, a Vasassal szemben az olyannyira áhított győzelem is meglehet, ha folytatni tudják, ami most szombaton zajlott, és a játékosokban „megmarad a hit”.

A legfanatikusabb piros-fehér drukkereknek mindazonáltal ismét idegenbe, jelen esetben Pestre kell zarándokolniuk, hogy kedvenceiket – jó esetben: nyerni – lássák. Ellenben ugyanezt már megtehetik hétközben is, edzőmeccs keretében, és szerdán mindössze Abaújszántóig kell elautózni-buszozni, ahol a közös gyakorláson a helyi klub és a Tállya vegyes csapata lesz a fővárosi piros-kékeknél nyilván barátságosabb ellenfél. B.A.

 

A tények kedvéért:

KTE – DVTK 1-1 (0-1)

Gólszerzők: Balajti a 6. (0-1), Cukic a 85. percben (1-1).

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Villámgyors elfogás Ózdon
Még azelőtt elfogtak a rendőrök egy lopással gyanúsítható férfit, mielőtt a sértett észrevette volna, hogy megkárosították. Két ózdi kö…