2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Újabb robbanószerkezetet találtak a moszkvai metrórobbantás helyszínén
Újabb robbanószerkezetet találtak a moszkvai metrórobbantás helyszínén

Újabb robbanószerkezetet találtak a moszkvai metrórobbantás helyszínén

Újabb robbanószerkezetet találtak a moszkvai metrórobbantás helyszínénHétfő délutáni hivatalos közlés szerint a moszkvai metró Park Kulturi állomásán találtak egy harmadik, fel nem robbant robbanóövet is, amilyet az öngyilkos merénylők használnak. A reggeli kettős metrómerénylet halálos áldozatainak száma délutánra 38-ra emelkedett, és 64 sebesültet vittek kórházba. A halálos áldozatok családjainak a kormány és a fővárosi önkormányzat által felajánlott segély áldozatonként egymillió rubelt – mintegy 6,5 millió forintot – tesz ki. Az érintett két metróvonal egyikén teljesen, a másikon részben beindult a forgalom moszkvai idő szerint délután 17 óra körül.

 

Az oroszországi muzulmánok szellemi vezetői, a muftik tanácsa elítélte a merényleteket, és nyilatkozatban hangsúlyozta: a Korán semmilyen alapot nem ad a terrorizmusra, muzulmán ember nem lehet terrorista, és terrorista nem lehet muzulmán.

A feltételezett két sahidka – öngyilkos merénylő nő – maradványait megtalálták, egyikükről közölték, hogy „kaukázusi küllemű”, fekete hajú, barna szemű, 18-20 éves lányról van szó. A két női test maradványait elküldték szakértői vizsgálatokra.

Ezen kívül a rendvédelmi szervek a merénylettel kapcsolatban köröznek két „szláv külsejű” asszonyt, akik a metróban elhelyezett kamerák felvételeinek tanúsága szerint a sahidkákat kísérték, valamint egy férfit. Mindhárom személy számítógépes portréját kiosztották a rendőrök között, de azt nem közölték, hogy miért körözik a férfit.

Az Eho Moszkvi rádió a Roszbalt hírügynökséget idézve arról számolt be, hogy vasárnap egy asszony telefonon jelezte a moszkvai rendőrségnek: robbanás következhet be a metróban. A telefonáló a Konykovo állomáson hallotta néhány „kaukázusi személy”, köztük fiatal nők beszélgetését, s ebből arra következtetett, hogy azon az állomáson terveznek merényletet. A rendőrség az állomást alaposan átvizsgálta, de semmit nem talált.

 

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek