2024. 04. 30. kedd

Katalin, Kitti
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • A magyar bajnok Vanczák Tamás a világbajnokságon folytathatja

A magyar bajnok Vanczák Tamás a világbajnokságon folytathatja

Szép miskolci sikereket hozott Magyarország múlt hétvégén befejeződött korcsoportos sakkbajnoksága. Vanczák Tamás bajnoki címe mellett két ezüst- és egy bronzérem is Vanczák Attila tanítványainak a vitrinjébe került.

 A Magyar Korcsoportos Nemzeti Sakkbajnokságnak június 21-28. között Balatonlelle adott otthont. A 248 gyermeket hat kategóriába (8-10-12-14-16-18 éves leányok és fiúk) sorolták.

Volt néhány nagyon nagy izgalmat hozó csatározás, mint például a fiú 18 éves korcsoportban, ahol hármas holtverseny alakult ki az első helyen. Az aranyérmet végül  -a Buchholz pontszámítást követően  – Vanczák Tamás (9 mérkőzésből 7 pont) nyakába akasztották, aki az MVSI-Miskolci Sportiskola-Miskolci Kisbocsok SSE sportolója. Vele holtversenyben végzett, de rosszabb Buchholz-pontjai miatt a második helyre szorult, s így ezüstéremmel gazdagodva térhetett haza Papp Levente, aki ugyancsak az MVSI-Miskolci Sportiskola-Miskolci Kisbocsok SSE versenyzője.

A 12 éves lányok között jól hajrázott Király Lilla Virág (7-ből 4,5 pont), aki végül a dobogó második fokára állhatott fel. A 16 éves lányok között sem maradtak érem nélkül a miskolciak, hiszen Iván Réka Gyöngyvér (7-ből 4,5 pont), az utolsó két fordulóban aratott győzelmének köszönhetően bronzérmet vehetett át. Mindketten szintén MVSI-Miskolci Sportiskola sakkozói.

A fenti eredmények lehetőséget kínálnak arra, hogy Vanczák Attila tanítványai nemzetközi versenyen is megmérethessék magukat.

Ennek értelmében Vanczák Tamás az Indiában megrendezendő világbajnokságon képviselheti hazánkat, Miskolcot, míg Papp Levente, Király Lilla Virág, Iván Réka Gyöngyvér pedig az Európa-bajnokságon, Pozsonyban mérettetheti meg magát a közel jövőben.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek