2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
HUNGARYTHM - "A tánc életre kelt..."

HUNGARYTHM – „A tánc életre kelt…”

HUNGARYTHM - "A tánc életre kelt..."Színházi show előadás 2 részben élőzenével, táncosokkal, artistákkal, énekessel
Presidance Táncegyüttes

2010. március 30. 19.óra

„Mi magyarok semmiben sem különbözünk más nemzetektől, kicsit mégis mások vagyunk. Mi is szeretünk táncolni, zenélni, nagyokat mulatni. Mindennapjainkat öröm és bánat, élet és halál tánca járja át. Az évszázadok harca égett zsigereinkbe, így ha nincs kivel, hát egymással harcolunk. Földünket vér és könny áztatta, mégis imádunk nagyokat nevetni és imádunk élni!

Ahogy Vári Bertalan összefoglalja: más ritmust ver a szívünk, más ritmusra jár a lábunk! Ez a Hungarythm.
A Hungarythm kétszer ötvenperces produkciója a tánc, a zene és a cirkusz elemeit felhasználva invitálja nézőit egy felejthetetlen utazásra, amelyben felvillannak életünk fontos állomásai, bepillantást nyerünk az emberek érzés- és érzelemvilágába, hol könnyek között, hol ámulatba esve, hol pedig nagyokat nevetve ismerünk önmagunkra és látjuk meg saját sorsunkat.
A produkció nemcsak a koncepciójában lesz egyedülálló: a teljesen interaktív rendezésnek köszönhetően a nézők valóban az előadás résztvevőinek, az élmény egyenrangú részeseinek érezhetik majd magukat.”

HUNGARYTHM - "A tánc életre kelt..."Lélegzetelállító látványvilág

„Előadásunk nem a szakmának szól, hanem az ínyenc és igényes közönségnek, akik meg fogják benne találni azokat az értékeket, ami számukra is egyedülállóvá teszik majd a társulatot.”
A produkció nemcsak a belső értékeiben, de külsőségeiben is egyértelműen azt sugallja, hogy itt teljesen másról van szó, mint a megszokott, közhelyes “magyar” értékek sulykolásáról. A Magyarországon kevesek által használt modern, fénytechnika és a táncosok mögött elhelyezett ledfal mind azt jelzik, hogy a magyar kultúra hagyományos elemei megfelelően újraértelmezve a huszonegyedik században is korszerű jelentéssel bírnak. Ugyanezt az érzetet erősítik a színpadon látható egyéb interaktív díszletek, a rendkívül erős látványelemek és a díjnyertes VASS ÉVA által tervezett jelmezek is. A Presidance látványvilágának erejét jól mutatja, hogy az előadás diszleteit a Spilberg filmekből ismert tervező Szabolcsi János és csapata álmodta színpadra.
A fénytechnika a tervezésében Bányai Tamás jeleskedett, aki a ledfalakkal, uv és intelligens lámpák kombinációjával lenyűgöző látványvilágot jelenít meg a színpadon.

Jegyek: 2500 Ft, Miskolc kártyával: 2000 Ft
Jegypénztár: Miskolc, Rákóczi u. 2.
Tel.: 46/508-844, 30/846-3009

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…

További cikkek