2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Véget ért az idei jégkorongbajnokság

Papírforma-eredmény született a 2009-10-es férfi jégkorong OB-1 rájátszásának helyosztóin – a harmadik helyet a középszakaszban is a Ferencváros előtt záró Vasas Bp. Stars szerezte meg, zöld-fehér riválisukat legyőzve, míg az aranyérem idén is az egyébként Ausztriában vitézkedő Sapa Fehérvár AV 19 csapatához került, amely simán, 4-0-s összesítéssel múlta felül a Dunaújvárosi Acélbikákat.

Nem sok csapat mondhatja el magáról – legyen szó bármilyen sportágról – hogy százszázalékos teljesítménnyel lett bajnok; a fehérváriaknak sikerült ezt a bravúrt végrehajtaniuk. A dolog szépséghibája, hogy mindössze hét mérkőzést kellett ehhez sikerrel abszolválniuk, hisz sem az alap-, sem a középszakaszban nem vett részt az együttes, csupán a rájátszás kezdetekor csatlakoztak a ligához.

Nem először fordul már ez elő, és az is vitán felüli, hogy jelenleg a Fehérvár a legjobb magyarországi jégkorongcsapat, ám azért a helyzet kétélű. A DAB Doclers fiataljai egész évben keményen küzdöttek, sokszor „aranyérmes” teljesítményt nyújtva, ám most mégis be kell érniük az ezüsttel – egy olyan együttestől kikapva, amelyik, amellett, hogy nem egy súlycsoportban van velük, nem tett sokat ezét a bajnoki címért.

A DAB évadjában – a kupagyőzelem ellenére is – az ezüst szín dominál tehát, hisz a MOL Ligát követően az OB-1-ben is második hellyel zártak, ám itt legalább azzal a tudattal korcsolyázhattak le a pályáról, hogy az egész évben jelenlévő csapatok közül ők érték el a legjobb helyezést, ráadásul az elődöntőben az idei évi legnagyobb riválisukat, a Vasas gárdáját győzték le (elég szoros meccseken, kemény küzdelemben).

Azt a Vasast, amely története során először szerzett felnőtt bajnoki érmet. A Stars az elődöntőbeli vereséget követően a bronzéremmel vigasztalódhat, miután a három győzelemig tartó párharcban – mindössze egy vereséget begyűjtve – legyőzte a Ferencvárost.

Az már korábban ismeretes volt, hogy a Miskolci Jegesmedvék a középszakasz ötödik helyén zárták a szezont, amely a kupabronznak köszönhetően az eddigi legsikeresebb a klub történetében.

Bár a bajnokság befejeződött, a jégkorongidénynek még koránt sincs vége. A folytatásban a válogatotté a főszerep, mely az április 9-11 között megrendezendő Pannon Hoki Gálán előbb Ausztriával, majd Norvégiával méri össze erejét a Papp László Sportarénában, s ezt követően április 17-étől 23-áig Szlovéniában harcol az A-csoportba való visszajutásért a Divízió I.-es világbajnokságon.

DicsukD

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek