2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
Őrizetben a molotovkoktélos támadók (B-A-Z. MRFK)

Tanúsítványátadó Ünnepség a Bűnmegelőzési Szabadegyetemen

Tegnap a Miskolci Egyetem Felnőttképzési Regionális Központjában ünnepélyes keretek között több mint 50 fő részére adtak át tanúsítványt a Bűnmegelőzési Szabadegyetem elvégzéséről.Az Észak-magyarországi Regionális Bűnmegelőzési Oktató Központ (ÉRBOK) keretein belül az elmúlt közel öt évben különböző típusú felnőttképzési programok keretében már több mint ezerhatszáz résztvevő ismerkedhetett meg a bűnmegelőzés problémakörének sarkalatos kérdéseivel.

 

A legutóbbi, 2008/2009. tanév II. félévében „A vagyon elleni támadások megelőzése, megállítása” címmel négy alkalomból álló előadássorozat indult. A szabadegyetem V. évfolyamának 9. kurzusát most 52 fő végezte el.  

A tanúsítványokat az előadássorozat résztvevői részére:

    * Dr. Csendes László az IRM Bűnmegelőzési Akadémia Vezetője
    * Dr. Sárközi László a Miskolci Egyetem Felnőttképzési Központjának Igazgatója, valamint
    * Dudás Péter r. alezredes, a B-A-Z. MRFK Bűnmegelőzési Osztályának Vezetője

adta át.

A tanúsítványátadó ünnepséget megelőzően rövid sajtóbeszélgetésre került sor.  
 

Információs háttér:

Az Észak-magyarországi Regionális Bűnmegelőzési Oktató Központot (ÉRBOK) a bűnmegelőzés oktatási, kutatási feladatainak összehangolására a Miskolci Egyetem Regionális Felnőttképzési Központ bázisán, – a Belügyminisztérium Országos Bűnmegelőzési Központ, a Miskolci Egyetem, a Rendőrtiszti Főiskola, a BM Bűnmegelőzési Akadémia, a B-A-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság, a B-A-Z. Megyei Közgyűlés, és Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata együttműködésében- Észak-Magyarország területén, interregionális kiterjesztéssel 2004. május 27.-én hozták létre.

Az így létrehozott Észak-Magyarországi Regionális Bűnmegelőzési Oktatási Központ (IRM-ÉRBOK) szakmai küldetésnek tekintette a Társadalmi Bűnmegelőzés Nemzeti Stratégiájának cél-feladatrendszerét – tanfolyami kurzusok, szabad egyetem formájában – közvetíteni a felnőttoktatási intézmények hallgatói, valamint az észak-magyarországi régió intézményei, hatóságai, munkatársai, civil és egyházak segítői s minden érdeklődő állampolgár felé. A „híd” szerep betöltésének eredményeit elsősorban a felnőttképzésben alkalmazható módszerek, eszközök alkalmazása biztosította. A résztvevők aktivitásának, gyakorlat orientált előadásainak, esetismertetéseinek és megbeszéléseinek köszönhető, hogy a jelentkezők szinte minden esetben 100 %-os részvéttel vettek részt a foglalkozásokon.  

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság nemcsak alapítója, hanem egyik szakmai irányítója is az ÉRBOK munkájának. Fontos kritériumként lett meghatározva, hogy az ÉRBOK előadója csak a Bűnmegelőzési Akadémia minősített oktatója lehet.  

Az oktatás kétirányú, részben az egyetemi alapkurzushoz igazodó első és másoddiplomás képzés, valamint végzettségtől függetleníthető akkreditált bűnmegelőzési jellegű felnőttképzés.

A B-A-Z. MRFK Bűnmegelőzési Osztály tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

 

(B-A-Z. MRFK) 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…