2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
Tűz volt Gyurcsány Ferenc házában

Tűz volt Gyurcsány Ferenc házában

Tűz volt Gyurcsány Ferenc házábanNem volt védett személy Gyurcsány Ferenc házában, amikor a tűz keletkezett – közölte Gálik Viktória, a Köztársasági Őrezred szóvivője vasárnap. Hozzátette: a füstöt és a tüzet az őrezred vette észre, ők értesítették a tűzoltókat, és mindvégig segítették a tűzoltást. A volt kormányfő az MTI megkeresésére korábban megerősítette, valóban az ő Szemlőhegy utcai házában történt a tűzeset vasárnap kora este. A volt miniszterelnök a tűzről azt közölte, hogy az egy egyszerű háztartási baleset volt. Dobson Tibor, a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság (FTP) főosztályvezetője elmondta: összesen három személyt mentettek ki létrával a házból, amelyben nyolcan tartózkodtak.

Molnár Péter, az FTP szóvivője közölte, hogy egy húszéves fiatalember enyhe füstmérgezést szenvedett, őt a tűzoltóság doktorszolgálata a helyszínen ellátta, így nem kellett kórházba szállítani.

Tájékoztatása szerint a tűz a földszinti szaunában keletkezett, amelyet az épületben tartózkodó fiatalok begyújtottak, hogy estére meleg legyen. Amikor a medencetérben kigyulladt és mintegy 25 négyzetméteren égni kezdett a szauna és a pihenőtér, senki sem tartózkodott a helyiségben – tette hozzá.

Elmondta azt is, hogy Gyurcsány Ferenc és felesége nem tartózkodtak az épületben, éppen hazafelé tartottak.

A volt miniszterelnök tájékoztatására hivatkozva Molnár Péter közölte, hogy az épületet átjáró füst miatt a család a vasárnap éjszakát rokonoknál tölti.

A ház biztosítva volt, a kár felmérését a biztosítótársaság hétfőn kezdi meg, a tűz keletkezésének okát a tűzoltóság a köztársasági őrezreddel együtt vizsgálja – közölte a szóvivő.

 

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek