2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Kétezren mozogtak a 4. Fittségi Sportnapon

Kétezren mozogtak a 4. Fittségi Sportnapon

„Aratott” a spinning, a kangoo jumps, hódított  Kállai Éva, Béres Tímea, Czanik Balázs, Német Robi, míg Katus Attila ezúttal is „vitte a pálmát”.

A 4. Fittségi Sportnapot március 28-án, vasárnap, a miskolci Generali Arénában rendezte meg Daragó Lászlóné vezette Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Testnevelési és Sport Intézet. 6 éves korig a belépés ingyenes volt, az egyébként 300 forintba kerülő belépőjegy, pedig tombolaszelvényként is funkcionált, illetve egyszeri belépésre jogosít a dr. Kemény Dénes Városi Uszodába! Az első 500 látogató ezúttal is egyedi ajándékot kapott, de a nap során mintegy kétezren mozogtak együtt a prezentőrökkel.

Az Önkormányzati Minisztérium, valamint a városi és a megyei önkormányzat által felkarolt, 10 órakor kezdődő, az egészséges életmódot népszerűsítő programsorozatot Csöbör Katalin, a Fidesz országgyűlési képviselő-jelöltje és Orosz Lajos, Miskolc sportért is felelős alpolgármestere nyitotta meg.

A Tiszaújvárosi Gimnasztráda csoport hagyományosan magas színvonalú bemutatója után Mészáros László sokszoros fekve-nyomó, erőemelő világ- és Európa-bajnok ajánlotta a rendszeres testmozgást a jelenlevőknek, majd ezzel egy időben kezdetét vette a 60 indulóval részvételi csúcsot hozó Scitec Kupa RAW (versenyruha nélküli) fekve-nyomó verseny. Ezen az erőpróbán  képviseltette magát a mozgássérült fekve-nyomó válogatott is.

Hatvanan a nyeregben

A népkerti sportcsarnokban először próbálhatták ki a borsodiak a spinninget. A 60 speciális tekerő-gép nyergére pattanók Cseh Dáviddal nagyszerű hangulatban gyakorolhattak együtt.

A Show Time Divat- és Táncstúdió bemutatóját követően Német Robi salsa-aerobik órája kínált jó kedvű mozgási lehetőséget a jelenlevőknek. Kállai Éva ovis-aerobikja igazi telitalálat volt. A picik nagyon aranyosak, ugyan akkor bátrak és ügyesek voltak a színpadon.

Sifiék ajándéka

A Pixys Divat- és Táncstúdió fellépését követően jött a visszatérő vendég Sifi és a Kangoo Jumps Team. A két alkalom során, a 150-150 pár cipő bizony  kevésnek bizonyult. Az érdeklődésre jellemző, hogy a délutáni gyakorlásra már délelőtt betelt az előjegyzés. Sifiék rendkívül kedves gesztust gyakorolva a gyerekek felé, a két fellépés között is kiosztottak 100 pár cipőt és a sportcsarnok Népkert felőli oldalán adtak ajándékba egy rögtönzött gyakorlási lehetőséget az egyébként ,,lemaradók” számára.

A televízióból is jól ismert Czanik Balázs Capoeira Aerobikra hívta a sportembereket, akik bizony annyian voltak, hogy alig fértek el a placcon. Az újdonság varázsa mellett ez az óra is jótékony hatást gyakorolt minden izomcsoportra.

Az Avasi Gimnázium verseny aerobik csoportjának step-aerobik bemutatója vezette fel Kállai Éva azonos témájú óráját. Az Ózdi Delfin tornászcsoport fellépése után a Miskolci Steelers pom-pom csapata szórakoztatta a közönséget, majd jöttek a Ködmön Formációs Táncegyüttes tagjai, akik számot adtak róla, miért is jegyzik őket a legjobbak között az országban. 

Szorgalommal minden elérhető

Anélkül, hogy bármelyik – egyébiránt a maga műfajában kimagaslót teljesítő – fellépőt meg akarnánk bántani, az eddig egyszer sem hiányzó egykori  aerobik világ- és Európa-bajnok „Pécsi Sas”, Katus Attila bizony ezúttal is ,,vitte a pálmát”. Az ,,Élvezzük a mozgást!” mottót viselő Best Body foglalkozás kiváló példának bizonyult arra, hogy a sportolást sosem késő elkezdeni, újrakezdeni, vagy éppen folytatni. A zsúfolásig megtelt küzdőtéren ugyanis szép számmal akadtak 50 év felettiek, sőt a lelkesedéstől, az együtt mozgás örömétől jótékonyan kipirosodott nagymamák is! A MISI-standnál az autogram-vadászoknak és a közös fotóra vágyóknak egyaránt örömmel rendelkezésére álló Katus Attila egyfajta életfilozófiaként arra biztatta a vendégeket, hogy tűzzenek ki célokat maguk elé a sportban, legyenek szorgalmasak, gyakoroljanak és akkor mindent elérhetnek, amit szeretnének. ,,Legkésőbb jövőre, ugyanitt találkozzunk újra, de addig is sportoljatok sokat!” – mondta távozásakor a rendkívül szimpatikus sportember.

A Justitia Fuji-Yama SE dr. Vincze Angéla vezette karate bemutatója során betekintést nyerhettek az érdeklődők a sportág  formagyakorlataiba, illetve az önvédelem fortélyaiba.

A Miskolci Görög Katolikus Általános Iskola gyerek aerobik csoportját Béres Tímea váltotta a pódiumon, aki ritmusos dance aerobik órával zárta le a mozgásos programot. A támogatóknak köszönhetően a tombolasorsoláson sok-sok ajándék talált gazdára. A Karamell Snack Kft. ajándékkosarát és az Aqua Terápia – Miskolctapolca 20 ezer forint értékű frissítő masszázs bérletét jelentő fődíjat a szuhakállói Drótos Anikó vihette haza.

 

Gondoltak a kicsikre is

A kicsinyeknek az aerobik órákkal párhuzamosan  egész napos Cifra Palota Játszóházat biztosítottak a rendezők. Az ugráló-vár és  ,,társai”  egész nap használatban voltak. Nagy érdeklődésre tartott számot a Hangyaboly Sportegyesület játékos sorversenye és a Justitia Fuji-Yama SE ovis-gyermek karate  foglalkozása, melynek a sportcsarnok galériáján találtak megfelelő helyet.

Neves sportemberek

Az országosan és megyénkben ismert óraadók, fellépők mellé a házigazdák ezúttal is meghívtak neves sportolókat, edzőket is az eseményre. Magosi Zsombor kyokushinkai karate világkupa-győztes, Tornyi Barnabás és a 100 éves DVTK labdarúgó csapatának játékosai, Egri István a Miskolci Jegesmedvék OB I-es jégkorongozói,  Kun Attila és a bajnoki címért harcoló Diósgyőri KC-Miskolc-Mivíz  NB I/B-s férfi kézilabda csapata egyaránt a színpadra lépett, hogy néhány mondat erejéig elbeszélgessenek Marosréti Ervin műsorvezetővel.

Jövőre jöhet az ötödik

A résztvevők által ezúttal is sikeresnek minősített esemény rendkívül hasznos részesei voltak a város középiskolás önkéntesei is, akik az Andrássyból, a Földesből és a Lévayból verbuválódtak. A mozgásos programokkal párhuzamosan az egészséges életmódhoz kapcsolódó kiállítók egész sora várta az érdeklődőket, akik egyes pavilonokban vásárolhattak is ilyen jellegű termékeket. Zárszóként hangsúlyozhatjuk: aki eljött, jól érezte magát, aki rest volt és otthon maradt, várhat jövő tavaszig, amikor is  remélhetően jubileumot ünnepelhetnek a szervezők és életre hívhatják az ötödik Fittségi Sportnapot!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Mecsekről a Fehérvár ralira
Villáminterjú a Fehérvár rali előtt Kronome Ákossal. Ákos, túl vagytok az 57. Mecsek Ralin. Ott voltatok elsők, és hatodikak is összesítésben a P12 …

További cikkek