2024. 08. 1. csütörtök

Boglárka
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF
MAGYAR LOVAS SZÍNHÁZ

MAGYAR LOVAS SZÍNHÁZ

MAGYAR LOVAS SZÍNHÁZIdén márciusban kezdte az ötödik évadját a Magyar Lovas Színház-Komárom társulata. Ezt a Magyarországon és Európában is egyedülálló színházat Márkos Attila a Nemzeti Lovas Őrség komáromi alegységének parancsnoka és Pintér Tibor színész közösen hozta létre. Komáromban egy 106 éves történelmi lovardában olyan színházi előadásokat, musicaleket, operetteket mutatnak be, amelyekben a ló és lovasa természetes közegében mozog.

pl. János vitéz, Marica grófnő, A költő visszatér, István a király, Mágnás Miska, La Mancha lovagja

Az előadások különlegessége a lóháton előadott színészi játék mellett a fény és hanghatásokkal, különleges látványelemekkel gazdagított lovasbemutató. Egy-egy alkalommal 30 színész és majdnem ugyanennyi ló és lovas együttes munkáját Pintér Tibor színművész koordinálja. Márkos Attila pedig a lovakat és a lovasokat készíti fel.

A színház társulata 5. éve nyújt különleges élményt azoknak, akik elutaznak Komáromba, a Duna-parti kisvárosba.

Bővebb információ a következő honlapon olvasható:

www.lovasszinhaz-komarom.hu

A Magyar Lovas Színház-Komárom előadásai 5 éve még mindig különleges színházi élménynek számít Magyarországon. A tulajdonosok magántőkéből tartják fenn a lovas színházat. A sikereiket látva megéri ily módon szolgálni a kultúrát.

A színház tulajdonosa Márkos Attila, a Nemzeti Lovas Őrség kiképzőparancsnoka, a művészeti vezető Pintér Tibor színész.

A társulat tagjai: Pintér Tibor, Buch Tibor, Janza Kata, Benkő Péter, Makrai Pál, Mező Zoltán, Bordás Barbara, Vörös Edit, Bencze Sándor, Várfi Sándor

 

Az idei előadások közül néhány ajánlat:

április 24. Ló-show

május 15. János vitéz

június 19. Mágnás Miska

 

-freepress.hu-


 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Villámgyors elfogás Ózdon
Még azelőtt elfogtak a rendőrök egy lopással gyanúsítható férfit, mielőtt a sértett észrevette volna, hogy megkárosították. Két ózdi kö…