2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Csorbítanák az országgyűlési képviselők belépési jogait

Sajnos bekövetkezett, amit előre lehetett sejteni, az ellenzéki országgyűlési képviselőket akarják azzal ellehetetleníteni, hogy törvényileg szűkítsék a középületekbe és közintézményekbe való bejutásukat.

Amióta az ellenzéki országgyűlési képviselők bevonultak az MTVA, vagyis a közrádió és a köztelevízió székházába, sejteni lehetett, hogy ennek jogi lehetőségét a jövőben korlátozni kívánja a hatalom. Különösen azután vált ez a szándék tapinthatóvá, amikor Szél Bernadett és Hadházy Ákos független képviselőket erőszakkal dobták ki onnan. A törvénytelenségek egymásra épülő sora kellett ahhoz, hogy ezt a bent lévő „biztonsági” őrök megtehessék és még az ott lévő rendőrség se avatkozzon közbe.

Ma a Parlament igazságügyi bizottságában, amelyben a kormánypártok vannak többségben, véghez vitték azt a határozatot, amely jelentősen csorbítaná az országgyűlési képviselők jogait, elsősorban a középületekbe és közintézményekbe való belépésüket, bejutásukat. Vendégként jelen volt Szél Bernadett és Bősz Anett független országgyűlési képviselők. Utóbbi a teljes ülésről felvételt készített. Szél Bernadett a felszólalásában elmondta „A kormánypártok részére kezd veszélyessé válni, amit az ellenzéki képviselők csinálnak. Önök azt akarják, hogy kiszámítható és ellenőrizhető módon gyakoroljuk a jogainkat. Ki akarja az ellenzéki képviselőket ellenőrizni? Talán a volt Fideszes képviselő, az Állami Számvevőszék elnöke vagy a belügyminiszter, a házelnök? Minket csak a választópolgárok ellenőrizhetnek, akik a parlamentbe küldtek. Jól látszik, hogy vissza akarják kényszeríteni az ellenzéket a bábszínházzá silányított magyar parlamentbe.” Az ülésen még egyszer szót kért Szél Bernadett, de azt az elnökkel együtt a kormánypártiak leszavazták.

Az igazságügyi bizottság a határozatot a kormánypárti elnök és tagok szavazatával fogadta el. Ellene a jobbikos Jakab Péter és Varga-Damm Andrea, a szocialista Varga László és a DK-s Arató Gergely képviselők voksoltak.  Az ellenzéki érveket erősítő Bősz Anettnek és Szél Bernadettnek nem volt szavazati joga.

Kertész Z István/kép Szél Bernadett fb. oldala: Bősz Anett

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…