2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • Ellenzék: Szatmáry Kristóf megszegte képviselői esküjét: nincs szükségünk a rabszolgaláncára

Ellenzék: Szatmáry Kristóf megszegte képviselői esküjét: nincs szükségünk a rabszolgaláncára

Rabláncot tettek, majd attól jelképesen  megszabadították a XVI. kerületi Ülő munkás szobrát Nemes Gábor, a DK szakszervezeti és foglalkoztatásügyi szakpolitikusa, a XVI. kerületi szervezet elnöke, Csizmazia Ferenc az MSZP, Váczi Imre, a Párbeszéd és Kóczán Károly, a Momentum XVI. kerületi szervezetének elnöke.

A DK szakpolitikusa arról beszélt, a kerület országgyűlési képviselőjének vissza kellene adnia mandátumát, mert megszegte képviselői esküjét. Nemes Gábor azt mondta, Szatmáry Kristóf a Fidesz rendszer oligarcha – rabszolgatartója, elvtelenül szolgálja a kormányt,  saját meggazdagodása érdekében cselekszik, és már rég nem a kerület érdekeit képviseli.

Az MSZP XVI. kerületi szervezetének elnöke Csizmazia Ferenc emlékeztetett, hogy a kerület polgármesterének Kovács Péternek is átadtak azt a petíciót, amelyben szerepelt a demonstrálók 5 pontja es amiben közösén követelték, hogy ne alkalmazza az önkormányzatnál és cégeinél a rabszolgazörvény idevágó passzusait.

A Momentum helyi szervezete pedig a szobornak helyt adó Jókai Mór utcát jelképesen „Rabszolga – törvény útjára nevezte át, a városrészt pedig „Szatmáry -negyedre”.

DK Sajtóiroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…