2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Gyöngyösi Márton Facebook-bejegyzése: 2019: Küzdelem vagy kiegyezés?

2019: Küzdelem vagy kiegyezés? – Lakossági fórumok gyakori kérdése, hogy mit akar a Jobbik? Amikor ezeket a sorokat írom, eljött, amit vártunk: a rabszolgatörvény gyalázatos megszavazása után felébredtek az emberek és ezrek követelték, hogy a kormány végre ne alattvalóként, hanem állampolgárként kezelje őket. Nekünk sem volt kérdés, hol a helyünk. Amióta a Béruniós kezdeményezést elindítottuk, egész Európát végigjártuk azért, hogy a magyar embereknek igazságos béreket és munkafeltételeket harcoljunk ki. Sosem kérdeztük, melyik aláíró milyen pártot szeret. Bekopogtunk minden szakszervezet, vagy szakember ajtaján. Mert nincsen jobboldali, vagy baloldali túlóra és fizetés, nincsen liberális, vagy konzervatív kenyér.

Mi, jobbikosok jobboldali emberek vagyunk, akik azért dolgozunk, hogy a nemzetet szolgáljuk. Nem csak az egyik felét, hanem az egészet, Londontól, Budapesten át Székelyudvarhelyig. Szívesen fogadunk mindenkit, aki szeretne velünk jönni az úton. De tudjuk, hogy száz százalékos népszerűség csak a diktatúrákban van. Ezért olyanokkal is együtt kell dolgoznunk, akikkel sok dologban nem értünk egyet. Őket is magyar emberek választották meg és bármennyire is nehéz, ahogy egy családban, itt is tudni kell kompromisszumokat kötni. Sajnos, ma vannak olyan politikusok, akik semmiféle kompromisszumra nem hajlandóak. Szerintünk viszont a magyar emberek szolgálata az, amiben nem köthetünk kompromisszumot, és nem is fogunk. Persze a tüntetéseken feltűnnek olyanok is, akiket eddig másként ismertünk. Jól emlékszünk még azokra az időkre, amikor 2010 előtt a baloldali kormányok játszották ugyanazt a cinikus játékot, mint ma a Fidesz. Reméljük, hogy politikusaik ma hibáikat belátva, előnyükre javulva jönnek az utcára. Keresztény emberként reménykedjünk, hogy mindenki képes jobbá válni.

Én büszke vagyok arra, hogy ma a Jobbik egy olyan demokratikus közösség, amelyik szilárd értékek alapján áll, de képes tiszteletben tartani mások véleményét is (még azokét is, akik ezt a tulajdonságunkat folyton-folyvást elvitatják). Ha kell, akkor képes ügyek mentén, az emberekért együttműködni és tenni! Mínusz nyolc fokban, könnygázfelhőben állva, vagy a köztévé épületében a jog uralmáért küzdve. Amikor nem néztük, hogy kik állnak mellettünk, mert mi azt néztük, kik állnak mögöttünk és ott a nép állt. Amíg pedig a nép áll mögöttünk, addig kötelességünk velük tartani. Mi ebben a szellemben fogunk dolgozni, és akivel előbbre jutunk ezen az úton, azzal meg fogjuk találni a hangot.

És ahogy a magyar nép egy és nincs jobb- vagy baloldali megélhetés, úgy – ellentétben a Fidesz elképzeléseivel – jobb- meg baloldali járda, könyvtár, buszjárat és park sincs. Mi ebben a szellemben indulunk neki az őszi önkormányzati választásoknak, hogy hiteles, hozzáértő jelölteket segítsünk győzelemre. Aki ebben egyetért velünk, az számíthat a Jobbik támogatására. Az önkormányzati választások előtt azonban még vár ránk egy európai parlamenti választás is. A Fidesz mára egy önkényuralmi szervezetté vált, amelynek semmi sem drága, ha a hatalomról van szó, még az sem, ha miatta Magyarországnak el kell hagynia az Európai Uniót. Május 26-án ezt megakadályozhatjuk, ha a Jobbikra szavazunk.

2019-ben a Jobbik azért fog dolgozni, hogy egy biztonságos Európában, egy szabad Magyarországon élhessünk. A Fidesz és barátai keltette zűrzavar helyett válasszuk a kiszámítható mindennapokat! És bár sok küzdelem vár ránk, mi sohase feledjük el: ellentétben Orbánnal, a mi végső célunk nem a háborúskodás, hanem a nyugalmat és felemelkedést biztosító új kiegyezés magyar és magyar emberek között, Magyarország és Európa között. Ez a Jobbik célja 2019-ben.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek