2024. 04. 30. kedd

Katalin, Kitti
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF

Jobbik:dr. Varga-Damm Andrea Facebook-bejegyzését

Figyelmükbe ajánljuk dr. Varga-Damm Andrea Facebook-bejegyzését.
Varga Mihály kozmetikáz!

Az állami szféra jelentős részében az alkalmazottak járandóságát a hónap utolsó napján fizetik ki. Amennyiben az pihenőnapra, vagy ünnepnapra esik, a hónap utolsó munkanapján folyósítják. Így volt ez az idén márciusban, áprilisban, júniusban, szeptemberben. Most december végén pihenőnapra esik az év utolsó napja, s előtte is két pihenőnap van, így tegnap, december 28-án kellett volna a béreket folyósítani. De nem folyósították, mert Varga Mihály kozmetikáz.
Az EU-szabályrendszerében az év utolsó napján meglévő adatok alapján minősítik a költségvetési hiányt, s az államadósságot. Mindegy, hogy azelőtt, vagy azután mi van.
Miután az EU többször figyelmeztette idén a kormányt a hiány nagysága miatt, s éves szinten a GDP 1 százalékának megfelelő strukturális kiigazítást vár el 2019-ben a magyar kormánytól a pénzügyminiszteri tanács, Varga Mihály igyekszik olyan adatokkal teljesíteni az év utolsó napjára, amely nem lesz valós. December 31-én lehet, hogy valós lesz, de egyébként nem. Emellett a GDP-arányos államadósság mértékét is az év utolsó napján meglévő adatokra alapítják. 2017-ben a GDP-arányos államadósság az év utolsó napján 73,6 százalék volt, s nagyon nem tudnának mit hazudni a népnek, ha ennél magasabb lenne. Pedig jó magas az államadósság, hiszen a 2010-es szinten volt 20 ezer milliárdos, mára 31 ezer milliárd forint, de ezzel a GDP-arányos módszertannal el lehet vonni a nép figyelmét az államadósság növekedéséről és tényleges mértékéről.
Szóval, miután magas az államháztartási hiány, azaz kölcsönből finanszírozza az állam az állami kiadásokat, az idén nem fizeti ki ezeket a béreket az államkincstár azért, hogy december 31-ére a valósághoz képest tetszetősebb legyenek a számok.
Az Orbán-kormány mindent csak szemfényvesztéssel csinál, mert a lopást nem lehet mással leplezni.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek