2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF
Kölcsönből tankoltak a versenyre menet

Kölcsönből tankoltak a versenyre menet

Kölcsönből tankoltak a versenyre menetA salakmotorozás templom koldusai

Eredmények vannak, néző van, mégis a megszűnés szélére jutott komolyabb támogató hiányában a Miskolc Speedway salakmotor klub. Elárverezik a BEK trófeát.


„A miskolci önkormányzaton kívül nincs szponzor, aki ezt a nívós munkát érdemben támogatná. Pedig nagyon populáris sportágat képviselünk, a lengyel ligában ott van, aki a világon számít. A lengyel 2. ligában ahol mi is versenyzünk az átlag nézőszám 9000. Nálunk Miskolcon is 3-5 ezer, amit nem sok helyen mondhatnak el Magyarországon még fociban sem. Ennek ellenére  a szóba jöhető cégek mindig Budapestre mutogatnak”- fakadt ki Jacsó Tibor a Speedway Miskolc elnöke. „Oda jutottunk, hogy kölcsönből tudunk elutazni Lengyelországba, a következő fordulóra. Mi vagyunk a salakmotorozás templom egerei. Ha nem találunk támogatót, akkor vége a dalnak.”

Utolsó, elkeseredett ötletként kitalálták, hogy a BEK győzelemért kapott trófeát –Jason Crump kétszeres egyéni világbajnok, Hans Andersen kétszeres csapat világbajnok, valamint a magyarrá lett szlovén Ferjan Matej közreműködésével – árverésre bocsátják a klub honlapján. Valójában nem sima licitre gondoltak, hanem így szeretnének szponzort találni, jelképes ajándék lenne számára a kupa.

„A legrosszabb az lenne, ha elveszítenénk a kupát és csak egy lélegzettel bírnánk tovább. Tudomásul is venném, hogy rossz helyre születtem, ha nem azt látnám, hogy Magyarországon is vannak olyan helyek ahol se eredmény, se néző, mégis van pénz rendesen a sportban”- mondta keserűen Szatmári László. Aztán hozzátette: „Egyszer szívesen végigmotoroznék egy szezont olyan feltételekkel, mint az ellenfeleim…” Álmodik a nyomor – tehetjük hozzá. Egyelőre azért küzdenek, hogy továbbra is motorra ülhessenek Miskolcon.

 

 

Kölcsönből tankoltak a versenyre menet

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek