2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
Állatfarm egy platón

Állatfarm egy platón

Állatfarm egy platónA Közbiztonsági Háló program keretében Szikszó belterületén a járőrök egy zárt puttonyos kisteherautót ellenőriztek. A ponyva alatt megdöbbentő látvány fogadta a rendőröket.

 

Nemzeti ünnepünk estéjén tartott közúti ellenőrzéskor egy kisteherautó átvizsgálása során nem mindennapi látvány fogadta a járőröket. A raktérben, annak megosztásával, alul és felül mindösszesen 63 sertést találtak összezsúfolva. Az állatok szűkösen, levegőtlenül, takarmány és folyadék nélkül voltak szinte egymás hegyére halmozva.

A jármű külföldi állampolgárságú sofőrje és utasa az állatokra vonatkozóan állatorvosi igazolással, szállításukra, sőt még a beszerzésük igazolására szolgáló okiratokkal sem rendelkezett. Első nyilatkozatuk szerint az állatokat Lengyelországban vásárolták fel, és azokat Romániába kívánták szállítani.

A rendőrök a jármű beszállítására, lefoglalására, és az állatok megfelelő helyre történő szállítására, illetőleg az ügyben ilyenkor szükséges állategészségügyi hatóságok értesítésére haladéktalanul intézkedtek.

A két gyanúsítottal szemben az Encsi Rendőrkapitányság állatkínzás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást.

Az Encsi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek