2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Bemutatkozik a női erőforrás

Személyre szabott tanácsadásokkal, tréningekkel, állásbörzékkel és szakmai találkozókkal segíti a munkaképes korú nők foglalkoztatottságának növelését a Női Erőforrás Család és KarrierPONT. A miskolciak most először, a Mobilitás Hete alkalmából szervezett, 2018. szeptember 22-i Autómentes Napon ismerkedhetnek meg a HR és kommunikációs szakemberekből, szociológusokból és pedagógusokból álló csapattal, akik a munkaerőpiacról tartósan vagy átmenetileg kiszorult női álláskeresőket és a térség munkaadóit szólítják meg programjukkal.

A családos női munkavállalókkal kapcsolatos társadalmi és gazdasági előítéletek lebontását, valamint a rugalmas munkaidős foglalkoztatás elterjesztését tűzte ki legfontosabb céljai közé a miskolci Női Erőforrás Család és KarrierPONT. Olyan tanácsadásokat, képzéseket és programokat szerveznek, amelyek egyaránt reagálnak a munkaerőpiac és a kisgyerekes anyukák, nagymamák igényeire. Amellett, hogy személyre szabva keresnek megoldást a család, a magánélet és a karrier összehangolására, a munkaadókat is igyekeznek meggyőzni arról, hogy a nők a család mellett kiváló munkát tudnak végezni részmunkaidőben, távmunkában, alkalmi munkásként, vállalkozóként, vagy más atipikus foglalkoztatási formában. Mindezzel hitet szeretnének adni a nőknek és vállalatoknak abban, hogy a nők értékes dolgozói lehetnek bármilyen cégnek, intézménynek akkor is, ha rugalmas munkaidőben, és nem reggel nyolctól délután négyig tartó munkarendben alkalmazzák őket.
A miskolci Női Erőforrás a családot helyezi programja középpontjába. Ezért keresi a velük való találkozási lehetőséget az olyan közösségi rendezvényeken, mint az Autómentes Nap. Ezeken a programokon egy jó cél érdekében együtt szórakozhatnak és tájékozódhatnak a gyermekek a szüleikkel. A közös élményszerzés pedig hozzájárul egy erős családi háttér kialakításához, amely mint bázis segíti az édesanyákat kiteljesedni választott hivatásukban; vagy éppen abban, hogy akkor és úgy álljanak munkába, amikor és ahogyan annak szükségét érzik.

Egy nő mozgalmas családi és munkahelyi élete hasonló ahhoz, amikor a kerékpáros bekerül a nagyvárosi közlekedésbe: a szabályok betartása mellett is nagyobb figyelemmel, óvatossággal kell viseltetni iránta; a környezete alkalmazkodása kell ahhoz, hogy elérje célját.
A Női Erőforrás a munkaerőpiacon való „biztonságos közlekedést” segít elsajátítani. Többek között azzal a „menetlevéllel”, ún. készségútlevéllel, mappával, amely tartalmazza a képzéseken, tanácsadásokon szerzett valamennyi információt és álláskeresési praktikát a motivációs levéltől, az adott szakmában alkalmazható részmunkaidős foglalkoztatás ismérvein át az önéletrajzig.

Szeptember 22-én, szombaton 10.00 – 16.00 között a Szent István téren felállított Családok Sátrában egy pohár limonádé mellett a projekt olyan részleteiről is szó esik, hogy hogyan segíti a nőket a Család és Karrierpont a várandóság előtt, alatt és után; vagy éppen arról, hogyan vonja be a férjeket is a közös útkeresésbe. A miskolci Női Erőforrás ugyanis a férfiakat is felkészíti arra, hogyan segítsék párjuk visszailleszkedését a munka világába; legyen szó gyereknevelésről, vagy idős, beteg hozzátartozó ápolásáról.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében, az EFOP-1.2.9-17 Nők a családban és a munkahelyen pályázat keretében valósul meg. Eredményeként 500 fő részesül képzésekben, fejlesztésekben, felkészítésekben, és 500 fő vehet igénybe segítő szolgáltatásokat (pl. munkavállalást támogató mentálhigiénés szolgáltatás, képzési tanácsadás, munkavállalói ismeretek bővítése). A programunk megvalósulása során legalább 1000 nőhöz és foglalkoztatói képviselőkhöz jut majd el az a fajta új szemlélet, amely az atipikus foglalkoztathatóság révén a munkaerőpiacon változásokat hozhat.

Konzorciumvezető: ERGO-Európai Regionális Szervezet
A konzorcium további tagjai: Ifjúságért Alapítvány és Dr. Hilscher Rezső Szociális Közalapítvány
A projekt időtartama: 2018.05.01. – 2021.04.30.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…