2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Szerdán jön az első hazai, a Pécs ellen

Az idei bajnokság első hazai mérkőzését szeptember 19-én, szerdán, 17.30 órától játssza a MEAFC-Miskolc NB I/B Piros-csoportos férfi kosárlabda csapata. A Miskolci Egyetem körcsarnokában a Pécsi VSK-Kronosz lesz Drahos Gábor együttesének ellenfele.

A nyitó-mérkőzésen aratott győzelem után mennyire lehet nyomasztó a hazai siker „kényszere” a  csapatodra?
–    Semmilyen kényszer nincs a csapaton, hiszen sem egyénileg, sem csapatszinten nem vagyunk még olyan szinten, hogy előre oda lehessen nekünk adni bármelyik meccset – fogalmazott Drahos Gábor vezetőedző. –  A hazai közönség azonban sejtheti, hogy a fiúk minden edzésen azért dolgoznak – önmagukhoz képest egyre profibban – hogy az adott mérkőzéseken minél több közös győzelmet szerezhessünk.

– Változni fog a bonyhádi kezdőötös, ha igen milyen megfontolásból?
–    A felkészülés alatt is folyamatosan forgattuk az embereket, szezon közben sincs bebetonozva a kezdő. Egy helyen gondolkodom változtatáson csupán, de végleges döntés majd csak a keddi edzések után lesz. Ami biztos, hogy a sérült Tóth Bence mellett Szepesi egészségét sem kockáztatjuk. Utóbbi helyén a 17 esztendős Orliczki Mátyás került a keretbe.

– Mire lehet számítani a Pécstől, mit kell, mit lehet tudni róluk?
– A tavalyi hatodik helyezett több meghatározó játékosa is távozott, ám legutóbb pont ilyen felállásban érkeztek Miskolcra, és úgy is maradandót tudott alkotni a fiatal baranyai csapat. A bajnokságot nagy vereséggel kezdték az egyik favorit ellenében, ám nem altat el bennünket semmilyen korábbi végeredmény. Abszolút koncentráltan várjuk őket.

– Készültök ellenük külön taktikával, vagy a saját  játékotokra kívántok koncentrálni?
– Az eddig megszokott heti ritmusunk szerint készülünk. Maximális alázattal és küzdeni tudással érkezünk mi is szerdán a Körcsarnokba, mert az egész csapatom számára roppant fontos minden fellépési lehetőség a miskolci közönség előtt. Elszántságból és csapatszellemből szeretnénk jelesre vizsgázni, az értékelést pedig majd bízzuk a lelátóra!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek