2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Lehmann Csongor junior világbajnok!

Óriási magyar sikerrel zárult múlt szombaton az ausztráliai triatlon világbajnokság junior férfi futama. Lehmann Csongor, a Tiszaújvárosi Triatlon Club 18 éves kiválósága fantasztikus futással esélyt sem adott vetélytársainak, így szerezte meg az aranyérmet.  

Lehmann Csongornak a Gold Coast-on nem indult túl jól a 750 méteres úszás, hiszen a rajt után nem sokkal elveszítette úszószemüvegét és sapkáját, de így is a hatodik helyen ért partot, ami „belépőt” jelentett számára ahhoz, hogy a 20 km-es kerékpározás során is az élbolyban haladhasson. Egy villámgyors depózást követően Csongor a második helyen kezdte meg az 5 km-es futást, melynek fél távjánál már stabilan ő vezette a mezőnyt, melyet a hátra levő percekben valósággal leiskolázott, megszerezve ezzel a világbajnoki címet.
Az aranyérmes magyar a nemzetközi szövetség honlapjának azt nyilatkozta: még számára is hihetetlen a győzelme, amire legvadabb álmaiban sem számított.
„Az úszás és a kerékpározás során az élmezőnnyel mentem, a futásnál pedig – bár azt hittem, hogy fáradt leszek – végül remekül éreztem magam, és le tudtam magamról szakítani a többieket” – tette hozzá Lehmann Csongor.

Az azonos korú lányok mezőnyében Lehmann Csongor klubtársát, Putnóczki Dorkát  érdemes kiemelni, aki az úszást követően még az első volt, végül pedig a  dicséretes tizenhatodik pozícióban futott célba.

Eredmények
Junior kcs., férfiak (68 induló): 1. Lehmann Csongor (magyar, Tiszaújvárosi Triatlon Klub, edzők: Lehmann Tibor, Fodor Ágnes, Balogh Bence, Baráth Tamás, Filep Csaba) 52:49 perc, 2. Paul Georgenthum (francia) 53:12, 3. Philipp Wiewald (német) 53:14
Junior kcs., nők (55 induló): 1. Cecilia Sayuri Ramirez Alvarez (mexikói) 59:11 perc, 2. Erine Wallace (brit) 59:23, 3. Kate Waugh (brit) 59:34,…16. Putnóczki Dorka (magyar, Tiszaújvárosi Triatlon Klub) 1:00:33 óra.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…