2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Az otthonápolásért nem alamizsna, hanem tisztességes juttatás jár!​

A kormánytöbbség lelkiismeretlen magatartása miatt több mint 50 ezer olyan család lesz kénytelen továbbra is a létminimum alatt tengődni, akik otthonukban ápolják sérült családtagjukat. Ők csak azért nem élhetnek emberhez méltó életet, mert élethelyzetük egészen egyszerűen kívül esik Orbán Viktor érdeklődési körén.
Nincsen rá racionális magyarázat, hogy a kormánytöbbség miért ellenzi az ápolási díjnak a mindenkori minimálbérhez történő rögzítését, hiszen erre a célra egy tisztességes juttatás igenis kigazdálkodható lenne a költségvetésből.

A Jobbik 2010-es parlamentbe kerülése óta küzd az ápolási díj megemeléséért: az elmúlt években számos alkalommal szólaltunk fel az ügyben és adtunk be indítványokat a meggyőződésünk szerint tarthatatlan helyzet rendezése érdekében.

Ebben a parlamenti ciklusban is többször szólaltunk már fel az országgyűlésben, követelve az ápolási díj megemelését. Ezen túlmenően a Jobbik képviselőcsoportja által a 2019-es költségvetéshez beadott módosító indítványok egyikeként helyet kapott az ápolási díjnak a mindenkori minimálbérhez való rögzítését célzó javaslatunk is.

A kormánypártok politikusai persze ezt is lesöpörték az asztalról, a Költségvetési Bizottság ülésén a helyzet mihamarabbi rendezésére tett ígéretüket pedig nem tartották meg. De nem adjuk fel: ezek az emberek példát mutatnak nekünk küzdeni tudásból, mi pedig úgy ahogyan eddig, a továbbiakban is minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy Magyarország végre tisztességes módon köszönje meg az otthonápolók áldozatvállalását.

dr. Varga-Damm Andrea és Stummer János, a Jobbik országgyűlési képviselői

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…