2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Június 1. a Tej Világnapja – Olimpikonok a tejfogyasztás mellett

Június 1. a Tej Világnapja – Olimpikonok a tejfogyasztás mellett

Az olimpiai bronzérmes, többszörös Európa-bajnok, rövid pályás Európa-bajnok, világbajnoki bronzérmes magyar úszónő Kapás Boglárka és az olimpiai és Európa-bajnokságon bronzérmes, ifjúsági olimpiai bajnok úszó Kenderesi Tamás is részt vesz a Tej Világnapján tartandó sajtótájékoztatón.
Az olimpikonok szívügyüknek érzik a hazai tej- és tejtermék fogyasztásának népszerűsítését, mivel a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének adatai szerint a 4-10 éves gyermekek 35%-a kritikus határérték alatti mennyiségben fogyaszt kalciumot, holott az testi és mentális fejlődésükhöz, az egészséges csontozat és izomzat kialakulásához nélkülözhetetlen.

A Tej Terméktanács, az Agrárminisztérium és az Agrármarketing Centrum (AMC) közösen, a kormány döntése alapján szervezett tejkampányában, a Tej Világnapjának sajtótájékoztatóján beszédet mond dr. Feldman Zsolt agrárgazdaságért felelős államtitkár, Daróczi László ügyvezető (Agrármarketing Centrum), dr. Oravecz Márton elnök (NÉBIH), Mélykuti Tibor elnök (Tej Terméktanács) és Istvánfalvi Miklós társelnök (Tej Terméktanács).
A sajtótájékoztatót gyermekprogramok, tejkamionos foglalkozások és edukációs játékok követik, amelyek megismertetik az érdeklődőket a tejfogyasztás fontosságával és a különféle tejtermékekkel.
Megnyitó időpontja: 2018. június 1., péntek 10:15 óra

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek