2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

4. Spanyolnátha Műhelytábor

A Spanyolnátha művészeti folyóirat az idén már negyedik alkalommal rendezi meg műhelytáborát. A szervezők azzal a szándékkal hívták életre a rendezvényt, hogy összművészeti vonatkozásban próbálja a kortárs irodalmi törekvéseket feltárni és a legjellemzőbb tulajdonságokra felhívni a figyelmet.

Az előző három alkalommal a résztvevők igazán izgalmas témákat boncolgattak. Szó volt az irodalom szerepéről, helyéről a nem-irodalmi terekben, azaz a közösségi oldalakon és blogokban. Körbejárták az írókat talán legjobban foglalkoztató témát: mikor kész a mű, mikor lehet másoknak is megmutatni? Egyáltalán, van-e elég írás egy kötethez, mi alapján érdemes azt összerendezni? Szintén érdekes vélemények hangzottak el arról is, hogy miként jelenhet meg az egyén és a közösség az irodalomban?

Az idei tematika sem lesz kevésbé izgalmas a szakemberek és az érdeklődők számára július 23. és 25. között a megszokott helyszínen Tiszaörs-fürdőn: hogy mi az irodalmi performansz, azt megállapítani nem, csak eldönteni lehet. Szűkíthetjük Erdély Miklósnak a művészetről szóló első Marly tézisét, vagyis a resztvevők megpróbálják eldönteni, hogy milyen körülmények között, mi okból s mi célból jöhet létre irodalmi performansz. Az SPN Krú tizedik születésnapja épp a megfelelő apropó, hogy néhány konkrét előadás-jelenlét az ötlettől a koncepción át a megvalósulásig elemezve a fent említett döntésig el lehessen jutni.

Jelentkezni július 15-ig Vass Nóra projektvezetőnél lehet a 30/949-3035-ös számon vagy a vassn@spanyolnatha.hu címen, a folyóiratból letölthető jelentkezési lap kitöltésével, elküldésével. Bővebb információ: www.spanyolnatha.hu.

 

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…