2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Csodás foltok tavaszi zsongása

Négy-öt év terméséből válogat a Csodás Ujjak Foltvarró Klub május 25-én, pénteken délután 4 órakor, a Szabó Lőrinc Könyvtárban nyíló kiállítása. A tárlat címe Tavaszi zsongás, ami magában hordozza a színes, változatos tárgyak ígéretét.

Több mint 15 éve, 2002-ben hozta össze a kézimunkának ez a speciális ága a klub tagjait, azóta időről időre megmutatják munkáikat a nagyközönségnek is. Ezt nemcsak az elkészült textilek minősége indokolja, de az is, hogy a bemutatott tárgyak többsége falikép.
Domonkos Ági, a klub vezetője kiemelte, ők a tradicionális stílust, tehát a háromszögekből, négyszögekből készített összeállításokat részesítik előnyben. 15 alkotó munkáiból válogattak most, méghozzá a legváltozatosabb témákban. Bár sok faliképet hoznak, bemutatnak használati tárgyakat, például pénztárcákat, neszeszereket, párnákat, asztalterítőt, táskákat is.
A kiállítást a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár Szabó Lőrinc Könyvtárában május 25-én, pénteken délután 4 órakor Tumikné Csurák Ágnes városi hálózati osztályvezető nyitja meg, aki maga is művelője számos kézműves műfajnak. A megnyitón a Miskolci Bartók Béla Zene- és Táncművészeti Szakgimnázium tanulói működnek közre. A kiállítás augusztus 20-ig tekinthető meg a könyvtár nyitvatartási idejében.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek