2024. 07. 17. szerda

Endre, Elek
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Silver Quadrangle 2018 / Ezüst Négyszög 2018

2018. május 12-én nyílt meg az Ezüst Négyszög Nemzetközi Festészeti Triennále 2018 Przemyslben, amelyen öt ország, Lengyelország, Magyarország, Románia, Szlovákia, Ukrajna több mint 70 művészének 100 alkotása került bemutatásra.

A kiállítás-sorozatot 1994-ben indították útjára Lengyelország nemzetközleg elismert művészei, amely idén 10. alkalommal mutatja be a Kárpátok kortárs művészei festészetének aktuális irányzatait képviselő alkotásait. Alapítói a kulturális megértés, a nemzetek közötti közösségi érzés építését tűzték ki célul, amelynek mottója idén: „Európa jövője – egység a különbözőségben”. A művészek ennek szellemében készült munkákkal jelentkeznek, amely mögé Lengyelország országos és regionális minisztériumai, hivatalai is mögé álltak.
A magyarországi művészek közül Miskolcról Lenkey-Tóth Péter a második díjat, a Kárpátaljai Vajdaság Marsalljának a díját, Sajószentpéterről Góré Szabina egy kielcei kiállítás díját kapta a Kielcei Művészeti Kiállítások Irodájától, míg Debrecenből Lukács Gábor a Przemysl Járás Nemzeti Múzeumának díját nyerte, valamint Gonda Zoltán elismerésben részesült. Ezúton is gratulálunk művészeinknek!
A kiállítás 2019-ben a Herman Ottó Múzeum – Miskolci Galéria Rákóczi-házában is megtekinthető lesz.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek