2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Szikla fosztotta meg a győzelemtől Hidegéket

Szikla fosztotta meg a győzelemtől Hidegéket

HIDEG RALLY TEAM – 27. Rally Opatija 2018, 2018. május 4-5.
Hideg Krisztián – Kerék István, Skoda Fabia R5

Győzelmi reményekkel vágott neki a 27. Rally Opatijának Hideg Krisztián és Kerék István. A remények az első nap végén még úgy tűnt, valóra is válhatnak, ám szombat reggel egy érthetetlen baleset miatt meghiúsultak. A Skoda Fabia R5-ös alakulat szakaszról szakaszra küzdötte fel magát a horvát dobogóra, illetve az abszolút 4. helyre.

Hideg Krisztián: Az Opatija Rally igencsak feladta a leckét nekünk, ugyanis esős-napos időszakok váltakozása jellemezte az időjárást. Míg például az első 3 körben még vizes gumival kellett mennünk, addig a 4.-re totál felszáradt a pálya, és gumitaktikát kellett változtatnunk.
A pénteki napunk nagyon jól sikerült, hiszen mindkét kiírt szakaszt sikerült megnyernünk. Szombaton így az élről rajtolhattunk, habár jobban örültem volna, ha 2.-ként vagy 3.-ként indulunk. Később be is igazolódott, hogy sokkal jobban jártunk volna: a másnapi első gyorson, egy szűk elágban egy hatalmas sziklára ráhajtottunk, és ez a manőver azonnal meg is pecsételte a versenyünket. Pont telibe vágtuk a sziklát, így a többieknek már nem kellett ezzel bajlódniuk. Mi viszont defektet kaptunk, és még 10 kilométert kellett így megtennünk, aminek az lett a következménye, hogy 1 perc 10 másodpercet kaptunk a mezőny elejétől. Ez az abszolút 40. időhöz volt elég, összetettben pedig a 13. pozícióig csúsztunk vissza.
Úgy gondoltam, hogy majd jól bekezdek szombaton, és eldöntöm a versenyt – hát ez sikerült, csak nem a mi javunkra… Az az igazság, hogy az eset után elég kedvetlenül vezettem, de így is fokozatosan tudtunk előre lépni, két gyorsot meg is nyertünk. Az abszolút 4. hely volt reális, és ezt el is értük, a többi csak felesleges kockázatvállalás lett volna.
Amúgy egy nagyon jó verseny volt, szuper pályákkal, gyönyörű környezetben, és a rendezők is maximálisan kitettek magukért. Ezen most túltesszük magunkat, és még jobban koncentrálunk a következő, zágrábi megmérettetésre, hiszen az lesz az igazi vízválasztó.
Hétvégén amúgy nem csak én, de a gyerekeim is versenyeztek. A brucki gokartversenyen Ádám nyert a kategóriájában, Réka pedig 2. lett. Összességében tehát egy sikeres versenyhétvégéje volt a családnak, hiszen mindenki dobogóra álhatott, igaz, én csak képzeletben, a horvát értékelés pódiumának 2. fokára. A csapatnak pedig ez úttal is köszönöm, hogy Kazár Miki miskolci esése után olyan gyors és tökéletes munkát végeztek a kocsin, hogy egy hibátlan Skoda állt a rendelkezésünkre.

Kerék István: Nagyon vártuk és készültünk a versenyre, hiszen régen, még márciusban, a Kumrovec Rallyn ültünk legutóbb autóban. Erős mezőny gyűlt össze, de nagyon bíztunk abban, hogy esélyesként tudunk elrajtolni a futamon. Így is álltunk hozzá, és ez bejött, saját magunk nagy meglepetésére is megnyertük az első napot. Ám másnap reggel, rögtön kezdésként megtörtént a szerencsétlen baleset, a találkozásunk a sziklával. A mai napig nem értem, hogy történhetett ez meg, nehéz volt ezt feldolgozni. A maradék 8 gyorson igyekeztünk minél előrébb küzdeni magunkat, ami sikerült – az abszolút 4., illetve a horvát értékelés 2. pozícióiáig. Elemeztük utólag a menetelésünket, és úgy érzem, hogy az utolsó pillanatig esélyünk lett volna a versenyt megnyerni…
Összességében szomorú és csalódott vagyok, hiszen sok munkánk volt ebben a versenyben, ugyanakkor nem kell nagyon csüggednünk, hiszen még mindig vezetjük a horvát bajnokságot Prodan előtt.

Partnereinknek köszönjük az együttműködést!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…