2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Országjáró Roadshow

“(A)mit tehetünk, (a)mit tehetek a rák ellen” címmel kezdett országjáró roadshow következő állomása Miskolc lesz 2017.december 7.-én a Magyar Tudományos Akadémia miskolci székházában.
Miskolci állomásunkon elsősorban a tüdő- és emlőrákkal kapcsolatban hallhatnak előadásokat az érdeklődők.  Magyar Rákellenes Liga miskolci szervezetének elnökeként az a véleményem, hogy összefogásra van szükség, hogy minél kevesebb rákos megbetegedés legyen Magyarországon.

(Magyarországon a tüdőrák az egyik leggyakoribb rosszindulatú daganatos betegség. A dohányzás pedig jelentős szerepet játszik abban, hogy évente 5000 új tüdőrákos megbetegedést diagnosztizálnak. Egyre több kezelési lehetőség van, de a betegek legnagyobb része túl későn kerül orvoshoz.

– A betegek harmada kerül csak szűrővizsgálattal, korai stádiumban felfedezésre, kétharmada panaszokkal, amikor már előrehaladott stádiumban van a betegség, amikor sajnos már a korai műtét, amely igazán a teljes gyógyulást jelenti a betegeknek, nem végezhető el)

Kizárólag az orvosok erőfeszítései kevesek, ehhez szükség van a társadalom és benne az egyén aktív szerepvállalására is. Ezért fontos kiemelni, hogy civil szervezetek tevékenysége a daganatos betegségek megelőzésében rendkívül fontos. A Liga tulajdonképpen egy híd a betegek, a betegellátók és a döntéshozók között.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…