2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
Ásványfesztivál a Miskolci Egyetemen

Ásványfesztivál a Miskolci Egyetemen

Ásványfesztivál a Miskolci EgyetemenA hétvégén 28. alkalommal rendezték meg a Miskolci Nemzetközi Ásványfesztivált az egyetem előcsarnokában és díszaulájában, amely számos újdonsággal is várta látogatóit.

Egyre több ásványbörzét rendeznek Magyarországon, szinte minden második hétvégére jut egy, de Miskolcra jön el rendszerint a legtöbb látogató és elismert szaktekintély. Mintegy 120 kiállító vett részt a rendezvényen. Dr. Patkó Gyula, az ME Rektora megnyitó beszédében azt mondta, hogy arról is tudni lehet, hogy közeleg a tavasz, hogy a Miskolci Egyetemet megszállják az ásványkedvelők.

A fesztivál megnyitója előtti napon, pénteken szakmai előadóülést szerveztek a Herman Ottó Múzeumban a 30 éves Ásványtár születésnapjának apropóján, mely Magyarország legreprezentatívabb gyűjteménye, de az egész Kárpát-medencében is kevés, hasonlóan gazdag tárlat van. A kiállítás mellett volt tombola, börze, vetítettképes előadás is.

A fesztivál és a szervezők célja a földtudomány bemutatása és megismertetése volt nem mindennapi módon. Interaktív, játékos prezentációkon keresztül úgy próbálták szemléltetni a kőzeteket, ásványokat, ahogy mindennapi életünkben jelen vannak, de mégsem látjuk őket. A fiatal generáció számára a szervezők az ásványokat, kőzeteket játszóeszközként mutatták be, a kézműves játszóházban dísztárgyakat, szobrokat készíthettek puha kőzetekből, természetes ásványokból készült festékkel pedig festhettek is az érdeklődők, mozsárban törhették az ásványokat, vagy kipróbálhatták ügyességüket az aranymosás terén.

Az idei rendezvény fókuszában a földtudomány bemutatása és megismertetése állt. A látogatók megtudhatták azt is, hogy az ásványok miképp vannak jelen mindennapi tárgyainkban, például a számítógépekben, amelyekben több ritka kémiai elem és kristályos anyag található, valamint, hogy egy átlagos mobiltelefonnal hogyan lehet szeizmikus méréseket végezni.

 

– Sajó -Obe-

 

Ásványfesztivál a Miskolci Egyetemen Ásványfesztivál a Miskolci Egyetemen Ásványfesztivál a Miskolci Egyetemen Ásványfesztivál a Miskolci Egyetemen Ásványfesztivál a Miskolci Egyetemen Ásványfesztivál a Miskolci Egyetemen Ásványfesztivál a Miskolci Egyetemen Ásványfesztivál a Miskolci Egyetemen Ásványfesztivál a Miskolci Egyetemen Ásványfesztivál a Miskolci Egyetemen Ásványfesztivál a Miskolci Egyetemen Ásványfesztivál a Miskolci Egyetemen Ásványfesztivál a Miskolci Egyetemen Ásványfesztivál a Miskolci Egyetemen Ásványfesztivál a Miskolci Egyetemen Ásványfesztivál a Miskolci Egyetemen Ásványfesztivál a Miskolci Egyetemen Ásványfesztivál a Miskolci Egyetemen Ásványfesztivál a Miskolci Egyetemen Ásványfesztivál a Miskolci Egyetemen Ásványfesztivál a Miskolci Egyetemen Ásványfesztivál a Miskolci Egyetemen Ásványfesztivál a Miskolci Egyetemen Ásványfesztivál a Miskolci Egyetemen Ásványfesztivál a Miskolci Egyetemen Ásványfesztivál a Miskolci Egyetemen Ásványfesztivál a Miskolci Egyetemen

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek