2024. 04. 30. kedd

Katalin, Kitti
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF

Újabb országos projektet indít a Férfiak Klubja

Országos méretű társadalmi projektre készül hazánk legnagyobb férfiközössége, a több, mint százezer főt számláló Férfiak Klubja: a szervezet Kárpát-medence szerte valamennyi helységben elülteti a Férfi Felelősség Fáját. Az új akcióval a férfiak családi és társadalmi felelősségvállalásának,  értékközpontú példamutatásának a fontosságára hívják fel a figyelmet. Az első 25 facsemete idén ősszel kerül méltó helyére.

-Nagyon fontosnak tartjuk a hasonló szimbólumrendszerek kialakítását, melyek a  mindennapi életünkben is felhívják a figyelmet arra, hogy a családközpontú, jövő-orientált, a fiatalabb generációk számára mintaértékű férfiakra nagyobb szükség van, mint valaha – mondja Bedő Imre, a Férfiak Klubja alapítója. – Mi, férfiak hajlamosak vagyunk olykor elfelejteni, hogy a jövő társadalmát nem csak a munkahelyünkön, hanem elsősorban az otthonunkban, a példamutatásunkkal, az értékeink átadásával, a nőkkel való szövetségünk folyamatos erősítésével építjük. Azt gondolom, a mai hazai társadalom egyik legsúlyosabb problémája a családok szétesése, a válások számának aggasztó növekedése, melyért a férfiak és a nők egyaránt felelősek. A Férfiak Klubja, – közel húszezer fős Női Támogatói Köre segítségével – 2013. óta számtalan olyan kezdeményezést valósított meg, mely a fenti tendenciák visszaszorítását célozta, mert hiszünk benne, hogy igenis van lehetőségünk egy, a férfiak és a nők belső értékein nyugvó, egészségesebb családmodellt támogató jövőre igent mondani. A Férfi Felelősség Fája projekttel pedig egy újabb lépést teszünk, országos szinten hívjuk fel a figyelmet a férfiak családi és társadalmi felelősségvállalásának fontosságára.-
A Férfi Felelősség Fáját jelképező diófa-csemeték telepítése idén októberben kezdődik, de minden év tavaszán és őszén folytatódik. A tervek szerint pár éven belül Kárpát-medence szerte számos településen áll majd Férfiak Klubja táblával jelzett fa.
A Férfiak Klubjáról röviden:
A Férfiak Klubja 2013. óta dolgozik azon, hogy a családok megerősítése és az erkölcsi alapok helyreállítása, a férfi és nő szövetségének megerősítése által társadalmi változást érjen el. Hazánk legnagyobb férfiközössége olyan változásért tesz, melynek célja a válások számának csökkenése, az emberi együttműködés társadalom-formáló értékeinek tovább adása, egy egészséges közösség újrateremtése és az elkövetkező generációk élhetőbb életének megalapozása. A Férfiak Klubja mára – közel húszezer fős Női Támogatói Köre segítségével – társadalmi méretben mutatja fel ezt a jövőépítő értékrendet. A szervezet 16.000 ember bevonásával komoly társadalmi kutatásokat végzett, Facebook követőinek száma jelenleg meghaladja a 130.000-et. Az utóbbi év sikerei között könyvelheti el, hogy minden születendő gyermek apjához eljuttatja apákat motiváló, a férfiakat az apává válásban támogató kiadványát (90.000 példány), illetve hogy országszerte és a határon túl is cselekvő Apa-Fia Köröket, Férfiak Klubja csoportokat, Apa-Fia Táborokat működtet. Alapítója, Bedő Imre közgazdász, a Férfienergia című sikerkönyv szerzője.
A Férfiak Klubja Férfi Felelősség Fája projektről, a projekthez kapcsolódás lehetőségeiről, illetve az ültetések pontos időpontjáról további információt itt talál:
http://ferfiakklubja.hu/faultetes

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ukrán gyerekek a Ráth-villában
Már három alkalommal fogadott az Iparművészeti Múzeum múzeumpedagógiai osztálya a háború miatt jelenleg hazánkban élő ukrán gyerekeket kifejezetten ne…

További cikkek