2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

A Miskolci Egyetem új vezetői

Második rektori ciklusát kezdte meg 2017. augusztus 15-én Prof. Dr. Torma András a Miskolci Egyetem vezetőjeként. Az egyetem új vezetését ma délelőtt mutatta be a sajtó képviselőinek, s beszélt jövőbeni tervekről is.

Prof. Dr.Kékesi Tamás rektorhelyettes az egyetlen a csapatban, aki az előző négy évben is a vezetésben volt. Elmondta, hogy nagy figyelmet fordítanak a külföldi hallgatók „idecsábítására”, ebben az évben 150 új külföldivel immár 300-ra növekedett a létszám, de a cél 500 fő lenne 2020-ra.  Ez nem csupán azért fontos, mert plusz bevételt hoz az egyetemnek, hanem mert ezek a fiatalok jó hírünket viszik a világban. – Az Egyetem rangot vívott ki magának az országban, de ennek szinten tartása folyamatos munkát kíván. A külföldi hallgatók növekedése az oktatói gárda felkészültségét is javítja, hiszen angolul kell oktatni, publikálni a kutatási eredményeket is.

 Dr.Jakab Nóra oktatásfejlesztési és minőségbiztosítási rektorhelyettes lett. Elmondta, 2005-ben itt végzett a Miskolci Egyetemen, és végigjárta az oktatói lépcsőfokokat. Ő foglalkozik majd az intézményi szintű akkreditációkkal, a hallgatók tanulmányi ügyeivel, a minőségbiztosítási feladatokkal, az esélyegyenlőség kérdésével. Természetesen mindezekben, nagy csapat segíti munkáját.

Dr.Czap László korábban a Gépészmérnöki és Informatikai Kar dékánhelyettese volt, most ő lett az intézményfejlesztési és kapcsolatokért felelős rektorhelyettes. Bemutatkozásában elmondta, hogy a három éve folyó duális képzésben résztvevő cégekkel kell tartania a kapcsolatot, kutatási területen a partner oktatási intézményekkel, s hozzá tartoznak az önköltséges képzés bizonyos feladatai is. – Örömmel mondhatom, hogy Ózdon és Sátoraljaújhelyen szeptemberben képzési központ indult. Ezek a kihelyezett képzések, gépész és védőnő valamint anyagmérnök és szociális munkás szakokon képeznek szakembereket. – nyilatkozta.
A rektori hivatal vezetője is új lett, elődje nyugdíjba vonulása után, ezt a posztot Szűcsné Kovács Judit tölti be. Mint mondta, neki „mindössze” az a feladata, hogy a rektort és a helyetteseket kiszolgálja, s ehhez nagyon jó szakember gárda áll a hivatalban rendelkezésére.

A Beiskolázási Központnak Dr. Szilágyi Zsolt lett az igazgatója, amely új formáció. Az igazgató hangsúlyozta, hogy bár évről-évre több hallgatója van az egyetemnek, nagy a konkurencia és egyre kevesebb az érettségizett fiatal, így  meglehetősen nagy a feladat. Ez a központ lett a rendezvények gazdája is, és a brandépítés is a feladata.

Dr.Czékmann Zsolt lett a Felnőttképzési Regionális Központ igazgatója, aki elmondta, hogy nekik továbbra is a gazdasági és állami terület kiszolgálása a legfőbb profiljuk jó képzésekkel.

A rektor elmondta, hogy folytatódnak a Miskolci Egyetemen a már korábban elkezdett projektek, így az intézményfejlesztés és az úgynevezett FIEK program is. Legfontosabbnak azonban az EMMI rendelet által előírt képzési és kimeneti követelmények teljesítése. – Sohasem gondoltam volna, – mondta – hogy egyszer Én is a biztonságot tartom majd a legfontosabbnak az életben, s most úgy érzem biztonságban vagyunk a Miskolci Egyetemen.  A magyar kormány 50 %-át biztosítja a fenntartásunknak, s a másik felét nekünk kell kigazdálkodni, de a kutatási munkáinkkal, a pályázatokkal ezt biztonsággal megteremtjük.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek