2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • KKM: a magyar diplomaták fellépnek az országot ért támadások ellen

KKM: a magyar diplomaták fellépnek az országot ért támadások ellen

A magyar érdekeket meg kell védeni, az országgal szembeni méltatlan támadásokkal szemben fel kell lépni, még akkor is, ha azt egy másik magyar állampolgár teszi külföldön – nyilatkozta Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kommunikációért és parlamenti kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára az MTI-nek vasárnap.
A helyettes államtitkár arra a sajtóhírre reagált, mely szerint egy magyar diplomata megjelent Magyar Bálint kaliforniai előadásán, a közönségből felszólalva próbálta hitelteleníteni a volt SZDSZ-es minisztert Amerikában.
Menczer Tamás elmondta, Magyar Bálint hazugságokat mondott az Amerikai Egyesült Államokban Magyarországról, a magyar kormányról, a Los-Angeles-i magyar főkonzulátus munkatársa, magyar diplomata pedig jól tette, hogy felszólalt az elhangzott hazugságokkal szemben, és megvédte Magyarországot.
A helyettes államtitkár hangsúlyozta: a magyar diplomatáknak feladatuk az is, hogy az ilyen támadásokkal szemben fellépjenek, megvédjék Magyarországot, a magyar érdekeket. Ez Szijjártó Péter külügyminiszter egyik leghatározottabb elvárása és utasítása a magyar diplomatákkal szemben – hangsúlyozta a szaktárca helyettes államtitkár.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek